Σε Συνεντεύξεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ

ΣΤΟΝ Ρ/Σ ΘΕΜΑ

στους δημοσιογράφους Ελένη Στεργίου & Γιώργο Πιέρρο 

  • Για τον εκλογικό νόμο

Η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση στο θέμα του εκλογικού νόμου αποτελεί ζήτημα αρχής για το Κίνημα Αλλαγής.

Όλες οι Κυβερνήσεις οφείλουν στα μεγάλα ζητήματα να επιδιώκουν τη μέγιστη δυνατή συναίνεση.

Όταν τέθηκε στο πρόσφατο παρελθόν το θέμα της απλής αναλογικής, εμείς είχαμε προτείνει εκλογικό σύστημα, που εξασφάλιζε τη μεγαλύτερη δυνατή αντιπροσώπευση της εκλογικής βάσης και έθετε εχέγγυα πολιτικής σταθερότητας. 

Η πρόταση μας ήταν η εξής: το πρώτο κόμμα με 25% παίρνει 20 έδρες bonus και αναλογικά για κάθε μία μονάδα παίρνει μία επιπλέον έδρα μέχρι το 40% με μέγιστο τις 35 έδρες ως bonus.

Στην παραφιλολογία περί αθροίσματος 180 βουλευτών ΝΔ και ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, για να αλλάξει πρώτα το επίμαχο άρθρο του Συντάγματος για τον εκλογικό νόμο, εμείς ξεκάθαρα απαντάμε:

Πρώτα ο εκλογικός νόμος, που τον περιμένουμε να διατυπωθεί επίσημα και με σαφήνεια από την Κυβέρνηση και όποια συζήτηση για τον τρόπο εφαρμογής του. Όσα είδαν το φως της δημοσιότητας θα μπορούσαν να αποτελέσουν βάση συζήτησης, ωστόσο αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.

  • Ο κατ’ επίφαση μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνονθύλευμα τυχοδιωκτών, που αναζητά τρόπους να διατηρήσει τις εκλογικές δυνάμεις του καταστρατηγώντας και τις αρχές της Αριστεράς, που τον γέννησαν.

Χάριν εκλογικής απήχησης ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει σε διαδικασία μετασχηματισμού όλα τα «πιστεύω» και τις θέσεις του. Αυτό και μόνο δεν μας πείθει για την ειλικρίνεια των προθέσεών του.

  • Η Πολιτική Συνδιάσκεψη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Η Πολιτική Συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής το φθινόπωρο θα αποτελέσει τομή για την επαναχάραξη της στρατηγικής ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και των ιδιαιτεροτήτων στην ατζέντα που θα βάλουμε.

Δεν θα αναπαράξουμε κλισέ του παρελθόντος. Θα μιλήσουμε οραματικά στους πολίτες, που πέρασαν δύσκολα μέσα στα χρόνια της κρίσης και θα επιδιώξουμε να δώσουμε προοπτική και απτές λύσεις και διεξόδους.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.