Σε Συνεντεύξεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ

Στον ρ/σ News 247

στην εκπομπή «Παιχνίδια Εξουσίας»

με το δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή

  • Για την τοποθέτηση των Γενικών Γραμματέων

Ο διορισμός των Γενικών Γραμματέων είναι το πρώτο δείγμα ανακολουθίας της προεκλογικής ρητορικής του Κυριάκου Μητσοτάκη και των μετεκλογικών πράξεων.

Παρότι η ΝΔ είχε κάνει προεκλογική σημαία της την αποκομματικοποίηση του Κράτους, την επομένη κιόλας των εκλογών την επαναφέρει ενισχυμένη.

Παρότι οι ίδιοι οι θεσμοί μας είχαν επιβάλει το Νόμο 4369/16, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρατήγησε με τις φωτογραφικές διατάξεις, η ΝΔ, αντί να διορθώσει αυτή την παλαιοκομματική τακτική, ήρθε να αποτελειώσει την ισχύ του Νόμου διορίζοντας η ίδια όλους τους Γενικούς Γραμματείς.

Εμείς, υπέρμαχοι της αποκομματικοποίησης του Κράτους, θέσαμε την ανάγκη η στελέχωση των θέσεων αυτών να γίνεται μέσω ανοιχτής πρόσκλησης ενδιαφέροντος με δημόσια προκήρυξη, ώστε να προσέλθουν οι ενδιαφερόμενοι και εξ αυτών να επιλέγεται ο καλύτερος και ο καταλληλότερος.

Χρειαζόμαστε Δημόσια Διοίκηση που θα αποσυνδεθεί από την κομματική λειτουργία της εκάστοτε κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ο διορισμός των ΓΓ κατέδειξε ότι τα στερεότυπα του παρελθόντος με τις γαλάζιες συνεντεύξεις ισχύουν και το 2019.

Η τοποθέτηση του κυρίου Τσουβάλα, που έχει στη θητεία του τα γεγονότα της πυρκαγιάς στο Μάτι είναι χαρακτηριστική της οπισθοδρόμησης. Ακόμη και σε επίπεδο συμβολισμού.

Ο αποπεμφθείς τότε αρχηγός της ΕΛΑΣ ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή για τη θέση του ΓΓ του υπουργείου Δημόσιας Τάξης; Δεν υπήρχε καλύτερος;

Από την άλλη ο διορισμός του κ. Μαυρωτά δείχνει ότι την πρακτική των πολιτικών συναλλαγών που εφαρμόσθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ την ασπάζεται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  • Το μετεκλογικό αποτύπωμα

Οι πρόσφατες εθνικές εκλογές εδραίωσαν στο πολιτικό σκηνικό τρεις πολιτικές δυνάμεις, που όλες αύξησαν τα εκλογικά ποσοστά τους, φυσικά όχι με τους ίδιους συσχετισμούς.

Ο επιχειρούμενος μετασχηματισμός, που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας και που ήδη φάνηκε ότι έχει προκαλέσει εντάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι μανδύας για να κρύψουν την παραδοσιακή πολιτική κομμουνιστογενή ιδεολογική τους τοποθέτηση, την οποία δεν ενστερνίζονται όσοι στην πλειοψηφία τους ψηφίζουν το κόμμα.Ακόμη και το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο για την αντιπροεδρία της Βουλής, ενώ ψήφισε τον κ. Τασούλα της ΝΔ, μας βάζει σε υποψίες για την ειλικρίνεια του προοδευτικού μετώπου που ευαγγελίζονται. Αφής στιγμής μάλιστα θεωρούν «όμορο» πολιτικό χώρο το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ Η ΝΔ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ