Σε Συνεντεύξεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟΝ Ρ/Σ “ΘΕΜΑ 104,6” ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΗΤΑ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

-Η Μυρσίνη Λοΐζου ήταν το τελευταίο φύλλο συκής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά από 10 χρόνια κρίσης όλοι, όσοι εξύψωναν την ιδέα του ηθικού πλεονεκτήματος, αποδείχτηκαν στην πράξη πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πριν από μερικά εικοσιτετράωρα είχε στα ψηφοδέλτιά του τη Μυρσίνη Λοΐζου, η οποία επί πέντε και πλέον χρόνια εισέπραττε τη σύνταξη της εκλιπούσας μητέρας της. Και όλοι αυτοί ήρθαν, για να …καθαρίσουν την πολιτική ζωή του τόπου.

Δυστυχώς η περίπτωση της Μυρσίνης Λοΐζου δεν είναι η μόνη και αποτελεί ένα ακόμη κερασάκι στην τούρτα της απαξίωσης της λειτουργίας του πολιτικού συστήματος: των πολιτικών και της πολιτικής.

Τέτοιου είδους φαινόμενα απομακρύνουν τους πολίτες από την πολιτική και τους εξωθούν σε δήθεν αντισυστημικές και ακραίες επιλογές.

Εμείς οφείλουμε να αποδείξουμε στην πράξη ότι η πολιτική και οι πολιτικοί μπορούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα του τόπου και να προσελκύσουμε νέους ανθρώπους.

Είμαστε οι πρώτοι που έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας και την αυτοκάθαρση μας. Ως προς το δεύτερο αποστέλλουμε θερμές ευχαριστίες στον ΣΥΡΙΖΑ για τη… μετακόμιση στελεχών μας, που δεν κατόρθωσαν να τιμήσουν την ιστορία της παράταξης του Ανδρέα Παπανδρέου, του Γιώργου Γεννηματά, της Μελίνας Μερκούρη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει ολοκληρωτικά το ηθικό πλεονέκτημα του. Αυτό το παραμύθι δεν πείθει πια κανέναν.

Σε ό,τι αφορά τη σύμπηξη προοδευτικού μετώπου από τον ΣΥΡΙΖΑ, η προσπάθεια αυτή δεν έχει καμία ιδεολογική αναφορά και βάση.

Ο Αλέξης Τσίπρας λειτουργεί ως ντίλερ της πολιτικής.

-Σχετικά με τις αποδοκιμασίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από πολίτες

Οποιοδήποτε φαινόμενο προπηλακισμού σε πολιτικά ή μη πρόσωπα είναι καταδικαστέο.

Ο δικός μας πολιτικός χώρος έχει υποστεί πρώτος από όλους τέτοια φαινόμενα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τότε, όχι μόνο δεν καταδίκαζαν τα φαινόμενα προπηλακισμού, αλλά αντιθέτως δικαιολογούσαν με κάθε τρόπο τη χρήση βίας. Είτε στις πλατείες είτε με τους αγανακτισμένους.

Το πολιτικό στοιχείο όμως είναι ότι στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ο κόσμος δεν μαζεύεται. Οι αίθουσες μένουν άδειες. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς μάζεψε με το ζόρι 40 ανθρώπους στο Κιλκίς…

Έχουν χάσει την επαφή με τους πολίτες και προσπαθούν να χτίσουν δήθεν γέφυρες.

Αυτή η εικόνα θα αποτυπωθεί και στις κάλπες.

-Σχετικά με το Συνέδριο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Το πολιτικό ζητούμενο του Συνεδρίου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι να πάμε στην πλήρη και ενιαία λειτουργία της παράταξης.

Αφήνουμε στην άκρη τον πολυκομματικό φορέα, ο οποίος αποδείχθηκε στην πράξη ότι αντί να ενισχύει τον πλουραλισμό, πολύ περισσότερο οδηγούσε σε Βαβυλωνία και θόλωνε το πολιτικό μήνυμα μας στην κοινωνία.

Πηγαίνουμε σε ένα κόμμα που θα σέβεται τη διαφορετική άποψη, αλλά θα λειτουργεί με μειοψηφίες και πλειοψηφίες, όπως επιβάλλεται σε ένα δημοκρατικό κόμμα.

Με βάση το «ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΛΑΔΑ» θα αποτυπώσουμε ξεκάθαρα το μήνυμα και τις θέσεις, με τις οποίες θα πάμε στις εκλογές. Θα τις καταθέσουμε ενώπιον του ελληνικού λαού.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

xristodoulakisΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ