Σε Συνεντεύξεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ

στο κεντρικό μαγκαζίνο του ρ/σ ΑΘΗΝΑ 9,84

με το δημοσιογράφο Άρη Τόλιο

  • Για τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Τα πρόσωπα που ανέλαβαν τα ηνία της Δικαιοσύνης και της νευραλγικής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, θα κριθούν από την πορεία και το έργο τους.

Δυστυχώς η Δικαιοσύνη τον τελευταίο καιρό είχε βρεθεί στο επίπεδο δυσμενούς κριτικής τόσο σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο κοινωνίας. Όταν η Δικαιοσύνη και το έργο της αμφισβητούνται, τότε αυτομάτως βλάπτεται σοβαρά η ίδια η Δημοκρατία.

Οι εσπευσμένες διαδικασίες της προηγούμενης Κυβέρνησης κίνησαν υποψίες ως προς τα κίνητρα αυτής της βιασύνης λίγο πριν τις εκλογές. Αυτή ήταν και η ουσία της κριτικής που ασκήσαμε ως Κίνημα Αλλαγής.

  • Για τον πολύ-διαφημιζόμενο μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ

Κανείς δεν μας έχει πει και ουδείς έχει καταλάβει προς ποια κατεύθυνση θα πορευτεί αυτός ο μετασχηματισμός.

Είναι εμφανές ότι αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διχασμένος: οι μισοί θέλουν να μοιάσουν με κάτι που δε το πιστεύουν προχωρώντας προς το κέντρο και οι άλλοι μισοί – ίσως και πιο ειλικρινείς – θέλουν να επαναδιεκδικήσουν την ιδεολογική τους «κάθαρση», αποτάσσοντας τη ρετσινιά της συγκυβέρνησης με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ.

Διαφαίνεται προσπάθεια να βρεθούν εξιλαστήρια θύματα ίσως στο πρόσωπο του κ. Σκουρλέτη ή του κ. Παππά, ώστε να παρουσιαστεί εικόνα άλλου κόμματος. Τέτοιες κινήσεις ανθρωποθυσίας όμως δεν συνιστούν πολιτική στροφή ή διαμόρφωση πολιτικής ταυτότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει Πρόεδρο και είχε Πρωθυπουργό ο οποίος κρίθηκε από τις πράξεις και τις επιλογές του.

  • Τα επόμενα βήματα του Κινήματος Αλλαγής

Πολύ σύντομα θα βγει στη δημοσιότητα σχέδιο δράσεων του Κινήματος Αλλαγής. Μετά την 3η του Σεπτέμβρη στη Λάρισα και την παρουσία μας στη ΔΕΘ στις 9 Σεπτεμβρίου, προχωράμε σε σύγκληση των οργάνων μας: Πολιτικό Συμβούλιο και Κεντρική Πολιτική Επιτροπή στα μέσα του Σεπτεμβρίου με στόχο τον καθορισμό χρονοδιαγράμματος δίμηνου διαλόγου με τη βάση, ώστε να προχωρήσουμε στην χάραξη πολιτικής από κάτω προς τα πάνω.  Οι διαδικασίες αυτές θα καταλήξουν στην Πολιτική Συνδιάσκεψη του κόμματος και της νεολαίας στο τέλος του Νοεμβρίου.

Τόσο προσωπικά όσο και ως Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, η θέση μου για την πορεία μας στο εξής: Δεν περισσεύει κανείς.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ