Σε Συνεντεύξεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΟΝ Ρ/Σ NEWS 247

ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ B. ΣΚΟΥΡΗ & Α. ΣΠΑΝΟΥ

Σχετικά με το Συνέδριο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ το Μάρτιο:
Πρόκειται για έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο.

Έχουμε μπροστά μας την ταχύτερη ολοκλήρωση του μεταβατικού σταδίου λειτουργίας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. Αυτό σημαίνει το πέρασμα από τον πολυκομματικό φορέα, που είχε αρχικά ως σκοπό να εξασφαλίζει τον πλουραλισμό, αλλά τελικά οδήγησε σε Βαβυλωνία, τώρα πια σε ένα ενιαίο κόμμα. Με εκλογή των συλλογικών μας οργάνων, με δημοκρατικές διαδικασίες, πλειοψηφιών και μειοψηφιών.

Ζητάμε από τα κόμματα να κάνουν ένα βήμα πίσω ως προς τη λειτουργία των δικών τους οργάνων, για την ενίσχυση της ενιαίας λειτουργίας του Κινήματος Αλλαγής, κίνηση που την έχει κάνει ήδη το ΠΑΣΟΚ.

Αφετέρου θα ξεκαθαρίσουμε το σαφές πολιτικό μήνυμα και αφήγημα, για το πως προχωράμε στις εκλογές.

Για την πολιτική και εκλογική στόχευση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ:
Είναι πάγιο το μέτωπο μας απέναντι στο λαϊκισμό, τη δημαγωγία, τις καθεστωτικές παρεμβάσεις στα ΜΜΕ και τη Δικαιοσύνη, στην αποθέωση του κρατισμού, στην υπερφορολόγηση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, σε μία πολιτική που δεν δίνει καμία προοπτική για την επόμενη μέρα. Στόχος μας είναι η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι παράλληλα και ένα ισχυρό προοδευτικό ανάχωμα στον επερχόμενο δεξιό ρεβανσισμό της ΝΔ.

Καταθέτουμε τις δικές μας προτάσεις συγκεκριμένες και κοστολογημένες.

Μέσα στην πόλωση που καλλιεργούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ η επιλογή μας είναι να είμαστε χρήσιμοι.

Ο εκλογικός στόχος μας είναι πολύ συγκεκριμένος: να μπορούμε να έχουμε ισχυρή και ξεκάθαρη εντολή για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε την δική μας πολιτική, τη δική μας πρόταση για την επόμενη μέρα.

Δεν ζητάμε απλά την Τρίτη εντολή, ζητάμε ισχυρή εντολή. Ζητάμε να έχουμε τη δύναμη να εγγυηθούμε την εθνική συνεννόηση και την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Αν όμως δεν την έχουμε, δεν θα γίνουμε βολικό συμπλήρωμα κανενός απλά και μόνο για να βγαίνουν οι αριθμοί.

Δεν με εκφράζει η λογική των ίσων αποστάσεων γιατί δείχνει ετεροπροσδιορισμό. Εμείς χαράσσουμε τη δική μας αυτόνομη πορεία. Και προχωράμε μπροστά.

Μετά τις εκλογές θα τιμήσουμε την εντολή του ελληνικού λαού, όποια και αν είναι αυτή.

Για την απλή αναλογική:
Είχαμε εξ αρχής τοποθετηθεί ως προς την απλή αναλογική: είμαστε υπέρ ενός αναλογικότερου συστήματος από τον υπάρχον με το μπόνους των 50 εδρών, αλλά παράλληλα υπέρ ενός εκλογικού συστήματος που θα διασφαλίζει την κυβερνησιμότητα του τόπου.

Για την εκλογή των Συνέδρων του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ:
Θα εκλέξουμε 3.500 Συνέδρους την Κυριακή 3 Μαρτίου. Δικαίωμα ψήφου ή υποψηφιότητας θα έχουν όλα τα μέλη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. Οποιοσδήποτε το επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί στο μητρώο μελών μας μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέχρι την 15η Φεβρουαρίου. Στο εξής θα ακολουθήσει το Συνέδριο 30-31 Μαρτίου.

Στόχος μας είναι να αποφύγουμε ένα συνέδριο κομματικών συσχετισμών.

Ανοίγουμε τις διαδικασίες μας στην κοινωνία και θέλουμε να φτάσουμε στον κόσμο που θέλει να μας ακούσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Για τις αποχωρήσεις στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ:
Το Κίνημα Αλλαγής ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2017. Όχι ως ένωση κομμάτων, ούτε ως συμφωνία ηγεσιών. Πρώτα πήγαμε στη βάση και το κάλεσμα μας το αγκάλιασαν 212.000 συμπολίτες μας. Αυτοί είναι οι συνιδρυτές μας, αυτούς εκφράζουμε και εκπροσωπούμε, σε αυτούς έχουμε ευθύνη να διασφαλίσουμε την ενότητα της παράταξης μας και να συνεχίσουμε πιο δυνατοί από ποτέ.

Αν κάποιοι άλλοι είχαν ως στόχο τη διάσωση του…δικού τους μαγαζιού κάνοντας μη-πολιτικές επιλογές φάνηκε και στην πράξη ότι όλες αυτές απαξιώθηκαν από τα ίδια τους τα μέλη και τα στελέχη.

Η απόλυτη και διαρκής αναφορά μας είναι οι πολίτες που μας ψήφισαν και μας προσεγγίζουν καθημερινά.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών:
Είμαστε υπέρ της εξεύρεσης λύσης λόγω του ότι όλοι μας επιδιώκουμε την ευημερία στα Βαλκάνια και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρέπει να έχει η χώρα μας. Αλλά όχι υπέρ της εξεύρεσης οποιασδήποτε λύσης.

Όταν λοιπόν αυτή η λύση δεν σέβεται το erga omnes και αντί να επιλύει τα ζητήματα αλυτρωτισμού σε βάρος της χώρας μας, αντίθετα αναγνωρίζει ελληνική ιθαγένεια και μακεδονική γλώσσα, μιλάμε για μία συμφωνία που δεν είναι εθνικά επωφελής και αντί να κλείνει θέματα και προβλήματα ανοίγει το δρόμο για πολύ σοβαρότερα στο μέλλον. Εμείς δεν την ψηφίσαμε, όπως αντίστοιχα συμβολικά δεν θα ψηφίσουμε υπέρ του πρωτοκόλλου εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ σήμερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εργαλειοποίησε τη Συμφωνία των Πρεσπών για να διχάσει άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό και να αλλάξει την πολιτική ατζέντα.

Για την επικείμενη συνάντηση Γεννηματά-Σολτς:
Η επιδίωξη μας είναι να εκθέσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας για το πώς μπορεί η χώρα να μπει άμεσα σε αναπτυξιακή τροχιά, να αφήσει οριστικά πίσω της την κρίση με έμφαση την κοινωνική συνοχή.

Βάζουμε κι εμείς το δικό μας λιθαράκι, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων και να μπορέσει η χώρα να γυρίσει σελίδα.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.