Σε Συνεντεύξεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟ ThePost.news

1. Θέλω το σχόλιο σας για τη διαμάχη για την υπόθεση Novartis

Είναι σαφές για εμάς από την πρώτη στιγμή ότι μιλάμε για μία κακοστημένη σκευωρία. Η πρώτη φάση «έσκασε» μια μέρα μετά τα συλλαλητήρια και το Μακεδονικό και η δεύτερη λίγες μέρες το πετυχημένο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, των «γεφυρών» και του προοδευτικού μετώπου. Κουκουλοφόροι μάρτυρες με τον έναν να γίνεται ξαφνικά κατηγορούμενος όταν κατά τα λεγόμενα του αρνήθηκε να καταθέσει αυτά που του υπέδειξαν, και μάλιστα με διατυπώσεις του τύπου «Ίσως να», «Πιστεύω ότι», «Ακούγεται πως», «Δεν θα μπορούσε να μην». Η σκευωρία θα καταπέσει επί της ουσίας. Δεν φοβόμαστε τίποτα. Θα το πάμε μέχρι το τέλος. Αυτοί που προσπαθούν με λάσπη να αλλάξουν την ατζέντα γιατί έχουν χάσει την επαφή με την κοινωνία θα μας βρουν όλους ενωμένους απέναντι τους. Προκύπτει φυσικά και το εύλογο ερώτημα: γιατί η υπόθεση του Α. Λοβέρδου έρχεται στη Βουλή ως κατεπείγουσα την επόμενη εβδομάδα, ενώ δύο προγενέστερες από αυτή που αφορούν νυν και πρώην κυβερνητικά στελέχη, τον Πολάκη και τον Καμένο, κόλλησαν στην … διαδρομή; Η απαξίωση της πολιτικής δε θα περάσει.

2. Τι γίνεται με τον Μανώλη Πετσίτη; Ανοίχτηκαν λογαριασμοί, βρέθηκαν χρήματα, ωστόσο δεν βλέπουμε κινητικότητα από τη Βουλή και τη δικαιοσύνη.

Είναι γνωστή η επιλεκτική ευαισθησία που δείχνουν οι αρμόδιοι θεσμοί όταν σε θέματα ελέγχου εμπλέκονται υποτιθέμενα «πρώην» κολλητοί Υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ως κερασάκι στην τούρτα θα μπορούσε να προσθέσει κανείς ότι αρμόδια για τον έλεγχο τέτοιων υποθέσεων Γενική Γραμματέας για θέματα καταπολέμησης διαφθοράς του Υπουργείου Δικαιοσύνης κα. Ξεπαπαδέα συμπωματικά εμφανίζεται ως πληρεξούσια δικηγόρος από το 2016-2018 εταιρίας συμφερόντων του κυρίου Αρτεμίου. Στην προσπάθεια της η Κυβέρνηση να διώξει το παλιό έγινε η ίδια ό,τι πιο παλιό και διεφθαρμένο.

3. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Γαλατσι για την «Προοδευτική Συμμαχία». Πιστεύετε ότι αυτή η «πλατιά απεύθυνση» έχει αντίκτυπο στο Κίνημα Αλλαγής;

 Είδαμε στο Γαλάτσι την προηγούμενη εβδομάδα μία «μάζωξη» των αποτελεσμάτων των πολιτικών συναλλαγών ενός dealer Πρωθυπουργού με καιροσκόπους, τυχοδιώκτες της εξουσίας να αναζητούν απελπισμένα κάποιο πιστικό προεκλογικό αφήγημα που θα τους διασώσει από τον επερχόμενο εκλογικό διασυρμό. Παρακολουθήσαμε ένα άμορφο «πράγμα» χωρίς καμία ιδεολογική αναφορά, με εκφραστές από την ακροδεξιά μέχρι την ψευτοαριστερά και με μοναδικό συνεκτικό στοιχείο την καρέκλα της εξουσίας. Ο μόνος που έλειπε ήταν η τελευταία προοδευτική «μεταγραφή» του managerΚουρουμπλή που απεικονίζεται στο πρόσωπο του Αμβρόσιου. Κύριε Σκουρλέτη λίγο αργά για δάκρυα. Η πρώτη φωτογραφία Συριζαίου αγκαλιά με ακροδεξιό ήταν τέσσερα χρόνια πριν στην εξέδρα της Κλαυθμώνος.

4. Σε συνέχεια της προηγούμενης ερώτησης, ποιο το σχόλιο σας για τη συνάντηση Κουρουμπλή – Αμβροσίου;

Αυτό, λοιπόν, το προοδευτικό μέτωπο, πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Και με τον Λάμπρου των τρομοκρατών και με τον Αμβρόσιο των Χρυσαυγιτών, δεν γίνεται. Εκτός αν γίνεται…

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΔΕΙΑΣΕ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ