Σε Συνεντεύξεις

Σημεία Συνέντευξης 
Μανώλη Χριστοδουλάκη 
Γραμματέα Κινήματος Αλλαγής 
στον ρ/σ ΣΚΑΪ
και στον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα


-Το Συνέδριο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ θα στείλει μήνυμα ενιαίας έκφρασης

Το ουσιαστικό και το πολιτικό διακύβευμα είναι να περάσουμε στην ενιαία λειτουργία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Να υπερβούμε τον πολυκομματικό φορέα, ο οποίος αποδείχθηκε ότι αντί να ευνοεί τον πλουραλισμό πολύ περισσότερο οδηγούσε σε Βαβυλωνία και θόλωνε το πολιτικό μήνυμά μας στην κοινωνία.

Ωστόσο το κέρδος είναι ότι τα στελέχη από όλους τους πολιτικούς χώρους, με τους οποίους ξεκινήσαμε, παραμένουν μαζί μας και είναι συνοδοιπόροι μας.

Όλα τα κεντρικά και τα ιστορικά στελέχη μας έχουν τοποθετηθεί με σαφήνεια ότι ο προοδευτικός χώρος εκφράζεται σήμερα από το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι o μοναδικός προοδευτικός πόλος στο πολιτικό μας σύστημα.

Το Συνέδριο δεν αφορά μόνο την οργανωτική ενοποίηση μας, αλλά πολύ περισσότερο την πολιτική ενοποίηση μας.

Όλες οι απόψεις θα ακούγονται, αλλά η ενιαία φωνή θα προκύπτει μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και συλλογικές αποφάσεις. Στόχος μας να είμαστε χρήσιμοι, να εκφράσουμε τις αγωνίες των συμπολιτών μας.

Το «ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΛΑΔΑ» θα κωδικοποιηθεί σε βασικά σημεία, τα οποία θα είναι ο άξονας, με βάση τον οποίο θα ζητήσουμε την ψήφο του ελληνικού λαού.

Καθαρές απαντήσεις σε όλα.

– Η δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου για τον Ανδρέα Παπανδρέου με την παρουσία του Φρανς Τίμμερμανς

Τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου μας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο χώρος της δημοκρατικής παράταξης έχει μια μεγάλη ιστορία. Αυτή είναι η αφετηρία μας.

Είναι πολύ σημαντικό ότι την ερχόμενη Κυριακή και δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου μας έρχεται να μιλήσει ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φράνς Τίμμερμανς .

Αυτό και μόνο ως γεγονός κλείνει κάποια στόματα. Ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν θα παραβρεθεί, θα απευθύνει ομιλία, στηρίζοντας το Συνέδριο μας και το Κίνημα Αλλαγής.

Με ορίζοντα τις Ευρωεκλογές πρέπει να είναι σαφής και απολύτως προσανατολισμένη η ψήφος των Ελλήνων πολιτών. Πρέπει οι Έλληνες ψηφίζοντας κάποιο κόμμα να ξέρουν στην πράξη τι ψηφίζουν στην Ευρώπη. Και όλες οι πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν για αυτό. Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ που κανείς δεν έχει καταλάβει ποιον υποψήφιο θα στηρίξει.

Προχωράμε όχι για να καλύψουμε τις ανάγκες του χθες, αλλά τις ανάγκες του σήμερα. Το πολιτικό ζητούμενο δεν είναι η ψήφος νοσταλγίας, αλλά η ψήφος που θα αντικατοπτρίζει τις ανάγκες του ελληνικού λαού.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ο βασικός πυλώνας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.

– Για το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας

Καταψηφίζουμε τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης διότι δεν διασφαλίζει με επάρκεια τη πρώτη κατοικία.

Εμείς έχουμε καταθέσει τη δική μας πρόταση από το Νοέμβριο του 2018 που βελτιώνει το προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο..

Δεν θέλουμε πλαίσιο με… κόφτες.

Η εν λόγω πρόταση διασφαλίζει μέρος των δανειοληπτών μέχρι το 2018 και στην πράξη αντί να λύνει το πρόβλημα στην πράξη, ανοίγει δικλείδες ανασφάλειας για πολύ περισσότερους δανειολήπτες.

Επιδιώκουμε πραγματικές λύσεις και όχι μπαλώματα.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΜ.ΟΘΩΝΑΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΜΟΡΦΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟ. ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ