Σε Συνεντεύξεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ

ΣΤΟ ONE CHANNEL

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ONE Talk»  

Περί της δίωξης Αγγελή από τον Άρειο Πάγο για την υπόθεση NOVARTIS

Όταν ένας Υπουργός βγαίνει και κάνει λόγο για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού Κράτους, χωρίς καν να έχει επίσημα στα χέρια του τη δικογραφία, ήταν εξ αρχής φανερό ότι η επιδίωξη ήταν να πετάξει λάσπη στον αέρα, ώστε να σπιλώσει πολιτικούς αντιπάλους.

Ωστόσο εμείς είπαμε από την πρώτη μέρα: όλα στο φως, διαφάνεια και δικαιοσύνη για όλους και παντού.

Όπως ακριβώς σήκωσαν σκόνη, οφείλουν σήμερα να ομολογήσουν: ανοίχτηκαν λογαριασμοί, δεν προέκυψε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο.

Αν λοιπόν υπάρχει έστω και υπόνοια για μη σύννομες διαδικασίες στη δικαστική έρευνα, θα πρέπει να υπάρξει άμεση αποκατάσταση για τη διάσωση του κύρους της Δικαιοσύνηςτων δημοκρατικών θεσμών και για την επανόρθωση της αξιοπιστίας της Πολιτικής, που έχει πληγεί βαρύτατα μέσα στην κρίση.

Η αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι ο δρόμος που επιλέξαμε

Ωστόσο οι περασμένες Ευρωεκλογές κατέδειξαν τα εξής δεδομένα:

1.Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε όχι μόνο ως κόμμα, αλλά κυρίως ως πολιτική πρακτική, ως μοντέλο διακυβέρνησης που έβαλε τη χώρα σε νέα κρίση, με καθεστωτικές παρεμβάσεις στα ΜΜΕ, στη Δικαιοσύνη αποθεώνοντας ταυτόχρονα τον κρατισμό. Κυρίως όμως ηττήθηκε η αλαζονική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για την εξουσία.

2.Η ΝΔ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη με την… χορηγία της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα πλέον ο βασικός στόχος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι η ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου. H οριστική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και της πολιτικής πρακτικής που ακολούθησε να γίνει μια και για πάντα παρελθόν. Θέλουμε να δώσουμε διέξοδο στους πολίτες που απογοητεύτηκαν από τις ψεύτικες ελπίδες, που τους έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Να έχουμε τη δύναμη την επόμενη μέρα να επιβάλουμε το πρόγραμμα μας απέναντι στη συντηρητική ατζέντα της ΝΔ με πολύ σημαντικά σημεία διαφοροποίησης. Να θέσουν ως βάση συζήτησης την προοδευτική ατζέντα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Είμαστε οι τελευταίοι που θα θέσουμε υπό αμφισβήτηση την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα στον τόπο. Αυτό όμως δεν συνεπάγεται απαραίτητα κυβερνητική συνεργασία.

Και αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα ακολουθήσουμε το πρόγραμμα της ΝΔ. Καισε καμία περίπτωση δεν αντιλαμβανόμαστε το ρόλο μας ως συμπλήρωμα. Για αυτό ζητάμε τη δύναμη να επιβάλλουμε τη δική μας πολιτική πρόταση.

Ήρθε η ώρα να συνεννοηθούμε στα βασικά και μεγάλα θέματα

Μετά από 10 χρόνια κρίσης έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να συνεννοηθούμε όλοι στα μεγάλα: εθνικά θέματα και εξωτερική πολιτική, τα πρωτογενή πλεονάσματα στην Οικονομία, σε θέματα Παιδείας.

Να αποδείξουμε όλοι μαζί στην πράξη ότι είμαστε χρήσιμοι και ότι νοιαζόμαστε για την χώρα μας.

Υπάρχει μεγάλη δεξαμενή πολιτών, που εκφράζεται μέσα από τον δικό μας πολιτικό χώρο και τώρα ενώνεται σε κλίμα συστράτευσης για τη μάχη της 7ης Ιουλίου που έχουμε μπροστά μας.

Ισχυρό ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ για να μην μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΜΑΝΩΛΗ ΟΘΩΝΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ALPHA ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ALPHA ΡΕΠΟΡΤΑΖ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΡΑΝΙΑ ΤΖΙΜΑ ΚΑΙ ΣΠΥΡΟ ΛΑΜΠΡΟΥΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ