Σε Συνεντεύξεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ

στον τ/σ ΣΚΑΪ

στην εκπομπή «ONline»

με τη Μάιρα Μπάρμπα & το Γιώργο Ευγενίδη

Η υπεύθυνη προγραμματική αντιπολίτευση θα είναι στο εξής ο δρόμος που θα ακολουθήσει το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Πιστοί στις προεκλογικές δεσμεύσεις μας θα επιχειρήσουμε συναινέσεις όπου είναι απαραίτητες για τη χώρα. Στα μεγάλα θέματα η εποχή απαιτεί ευρείες συναινέσεις.

Η Κυβέρνηση έχει ήδη αναλάβει καθήκοντα και ήδη έχει εμφανιστεί ανακόλουθη: μία από τις πρώτες κινήσεις της ήταν η παραδοχή ότι πρέπει να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους δανειστές ξεχνώντας όσα έλεγε προεκλογικά για επαναδιαπραγμάτευση του πρωτογενούς πλεονάσματος από το δυσβάσταχτο 3,5% στο 2%.

Το πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει η ΝΔ χρειάζεται δημοσιονομικό χώρο, ώστε να υλοποιηθεί, ωστόσο κάτι τέτοιο με πλεονάσματα του 3,5% δεν προκύπτει.

Προεκλογικά η ΝΔ είχε κάνει λόγο για αποκομματικοποίηση του Κράτους.

Ωστόσο χτες με το διορισμό των Γενικών Γραμματέων η προεκλογική εξαγγελία κατέρρευσε. Ποιος θυμάται ότι επί ΠΑΣΟΚ μόνο είχε γίνει δημόσια προκήρυξη για τις θέσεις αυτές μέσω του opengov.gr;

Γιατί δεν έγινε δημόσια προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων αυτών;

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρατήγησε το σχετικό νόμο 4369/16 με φωτογραφικές διατάξεις και η ΝΔ τον αποτελείωσε.

Η επιλογή του κυρίου Τσουβάλα που ήταν αρχηγός της ΕΛΑΣ την περίοδο που κάηκε το Μάτι είναι ακατανόητη. Θεωρεί η Κυβέρνηση ότι εκείνος που αποπέμφθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση πρέπει με τη νέα Κυβέρνηση να… αποκατασταθεί; Με τί κριτήρια επελέγη ο κ. Τσουβάλας; Δηλαδή θεωρούμε ότι στο Μάτι έγιναν όλα καλά;

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ Η ΝΔ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ