Σε Συνεντεύξεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΟΝ Ρ/Σ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94,0 FM

ΜΕ ΤO ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΑΚΗ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟ

Σχετικά με την παρουσία Τσίπρα στην Προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

Μπορεί να ακούγεται πολύ εύηχο στα αυτιά μας αυτό που είπε ο κ. Τσίπρας ότι είναι αναγκαία η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης, ώστε να μην έρθει στην εξουσία η Δεξιά και η Ακροδεξιά, ωστόσο είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας κι όχι κάποιος σωσίας του, ο οποίος συγκυβέρνησε επί τέσσερα χρόνια με την Ακροδεξιά και τον Πάνο Καμμένο.

Τα δήθεν βελούδινα διαζύγια δεν του δίνουν κανένα άλλοθι για τις επιλογές του. Ακόμη και σήμερα η κυβέρνησή του κ. Τσίπρα βασίζεται σε στελέχη της ακροδεξιά και υπολείμματα της καραμανλικής συνιστώσας. 

Με μπροστάρηδες τον Πολάκη, τον Αντώναρο, τον Κουίκ, την Παπακώστα, τον Παπαχριστόπουλο, την Κουντουρά και τη Μεγαλοοικονόμου δεν μπορείς να πουλάς στην Ευρώπη παραμύθια για προοδευτικά μέτωπα.

Σχετικά με τους προπηλακισμούς εναντίον στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών

Οι διαμαρτυρίες των πολιτών είναι δημοκρατικό τους δικαίωμα, όχι όμως οι προπηλακισμοί κατά οιουδήποτε πολιτικού προσώπου που είναι απολύτως καταδικαστέοι.

Η κυβέρνηση όμως εργαλειοποίησε ένα μείζον εθνικό ζήτημα χάριν του μικροκομματικού συμφέροντος της, και δυστυχώς κατόρθωσε να διχάσει την ελληνική κοινωνία.

Και είναι κάτι περισσότερο από σαφές ότι οι διχαστικές τακτικές και η πολωτική ρητορική δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση και από το τέλμα. Οφείλουν να καταλάβουν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ ότι όταν σπέρνεις ανέμους, μιλώντας για κρεμάλες και γερμανοτσολιάδες παρέα με τη Χρυσή Αυγή, θερίζεις θύελλες.

Για τις δηλώσεις Κατρούγκαλου περί δικαιωμάτων της  Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι Υπουργοί της κυβέρνησης πρέπει να καταλάβουν ότι δεν παίζουν monopoly ή τάβλι με την εξωτερική πολιτική της χώρας. Να ξυπνάνε κάθε πρωί και να λένε ότι τους κατέβει στον «φίλο» τους Μεβλούτ.

Όχι, κύριε Κατρούγκαλε, η Τουρκία δεν έχει μέρος δικαιωμάτων σε όλα τα ζητήματαπου την αφορούν, διότι έχει ανοίξει τεράστια ατζέντα από τον Έβρο, τη Θράκη, το Αιγαίο μέχρι την Κύπρο, τα οποία απειλούν τις κόκκινες γραμμές που έχει διαχρονικά θέσει η εθνική στρατηγική της χώρας με τη συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Όταν υπάρχει τόσο ακραία εκφορά ρητορικού λόγου από πλευράς της Τουρκίας, οφείλουμε να είμαστε διπλά προσεκτικοί. Όπως δεν διεκδικούμε τίποτα από κανέναν γείτονα μας, έτσι ούτε μισό χιλιοστό της εθνικής μας κυριαρχίας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση.

Για τις βαρύτατες ευθύνες της Περιφέρειας που καταλογίζει ο Εισαγγελέας για τις καταστροφές στη Μάνδρα.

Εμείς δεν είμαστε δικαστές για να αποφανθούμε περί ποινικών ευθυνών. Αυτό θα το κάνει η δικαιοσύνη.

Ωστόσο όταν υπάρχουν ποινικές διώξεις για 125 νεκρούς με αναφερόμενες ευθύνες της Περιφέρειας, ουσιαστικά αναδεικνύονται πρώτα και κύρια οι πολιτικές ευθύνες. Δεν μπορώ να φανταστώ τι άλλο χρειάζεται να γίνει για να υπάρξουν παραιτήσεις.

Η πολιτική ευθιξία είναι άγνωστη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ κα. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ