Σε Συνεντεύξεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΕΠΤΑ» ΤΗΣ ΕΡΤ 1 ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΒΑΛΙΑ ΠΕΤΟΥΡΗ

Η ελληνοτουρκική ένταση να βρει φραγμό από την ΕΕ

Πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους ότι οι προκλήσεις της Τουρκίας δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την ΕΕ με τη χώρα μας ως σύνορο της.

Τα εθνικά θέματα αποτελούν βασική προτεραιότητα μας.

Η διερεύνηση πιθανών κυρώσεων προέκυψε από τη Σύνοδο Κορυφής και όχι κυρώσεις αυτές καθεαυτές.  Η στάση της ΕΕ θα μπορούσε να είναι πιο τολμηρή απέναντι στην Τουρκία.

Καλούμε την ΕΕ να πάρει με σαφήνεια και αυστηρότητα μέτρα, ώστε η Τουρκία να εγκαταλείψει τη λογική των προκλήσεων έναντι των εθνικών μας συμφερόντων.

Να καταλάβει η Τουρκία ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της, αλλά περιβάλλεται από συγκροτημένη δομή, που είναι έτοιμη να διεκδικήσει την κυριαρχία της στα σύνορα της ΕΕ.

Αυτό το νόημα είχε και η θέση της Φώφης Γεννηματά στην Προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Δυστυχώς για ακόμη μία φορά δεν είχε υπήρξε ενημέρωση από το Πρωθυπουργό προς τους Αρχηγούς της Αντιπολίτευσης. Η εθνική συνεννόηση στα εθνικά θέματα κυριαρχίας και ασφάλειας πρέπει να είναι σαφής και διαρκής.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ θα παίξει ρόλο εγγυητή της σταθερότητας στη χώρα

Η πιο χρήσιμη ψήφος, ώστε η χώρα να μην πάει σε νέες εκλογές με απλή αναλογική είναι η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής. Και αυτό γιατί για να μην εφαρμοστεί η απλή αναλογική, απαιτούνται 200 ψήφοι στη Βουλή και όχι 151. Με 151 οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική. Άρα η πολιτική σταθερότητα της χώρας περνάει μέσα από την ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής και την αλλαγή του εκλογικού νόμου στη βάση της πρότασης που έχουμε ήδη καταθέσει.

Κανείς δεν μπορεί να προδικάζει την ετυμηγορία του ελληνικού λαού.

Αν φοβάται κάποιος ότι η χώρα θα πάει σε νέες εκλογές, να ξέρει ότι όπως κάναμε πάντα, το Κίνημα Αλλαγής δεν θα θέσει υπό αμφισβήτηση την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

Με τα νέα δεδομένα των Ευρωεκλογών, έγινε σαφές ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε σε Κυβέρνηση συνεργασίας.

Υπάρχουν άλλοι κοινοβουλευτικοί τρόποι, που μπορούν να διασφαλίσουν την πολιτική σταθερότητα στη χώρα, ώστε ο τόπος μας να μην οδηγηθεί σε νέες εκλογές, σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία.

Αλλά φυσικά πάντα με όρους που θα εγγυηθούν για τον ελληνικό λαό εργασιακά δικαιώματα, ένα σοβαρό και αποτελεσματικό Κοινωνικό Κράτος, μισθούς και συντάξεις με αξιοπρέπεια, προοπτική για τους Έλληνες και τη νέα γενιά.

Επιπλέον θα συμβάλλουμε καθοριστικά στην ανάγκη της Εθνικής Συνεννόησης στα μεγάλα θέματα: Αλλαγή του εκλογικού νόμου στη βάση της δικής μας πρότασης, ολοκλήρωση της Συνταγματικής Αναθεώρησης, εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την προοδευτική παράταξη, αλλαγή των δεσμεύσεων Τσίπρα για το ύψος των πλεονασμάτων, μεγάλες προοδευτικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Ζητάμε τη δύναμη να ανασυγκροτήσουμε έναν ισχυρό προοδευτικό πόλο που τόσο έχει ανάγκη η χώρα, και να αποτελέσουμε το αντίβαρο στη βαθιά συντηρητική κυβερνητική ατζέντα της ΝΔ, αλλά και σε μία ανεύθυνη λαϊκίστικη αντιπολίτευση που υπονομεύει την εθνική προσπάθεια. Το δίλημμα των εκλογών είναι: Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες.

Debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς

Είναι μείζον για μας το debate των πολιτικών αρχηγών να μη γίνει πεδίο των δύο μονομάχων, που επιχειρούν να ξαναστήσουν το δικομματισμό.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ : ΓIATI H ΨHΦOΣ ΣTO KINHMA AΛΛAΓHΣ EINAI H ΠIO XPHΣIMH ΨHΦOΣ