Σε Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης Μανώλη Χριστοδουλάκη, Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, στον ρ/σ ΘΕΜΑ με το δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη


Σχετικά με Συνταγματική Αναθεώρηση

Η κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τη Συνταγματική Αναθεώρηση αποτελεί παραδοχή της ήττας του στις επόμενες εκλογές. Και ακριβώς για αυτό, προσπαθούν να ερμηνεύσουν τη διαδικασία ως δεσμευτική και για την κατεύθυνση της αναθεώρησης και όχι μόνο για τα άρθρα που θα αναθεωρηθούν. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν υφίσταται.

Εμείς καταθέσαμε τον περασμένο Απρίλιο τις συγκεκριμένες προτάσεις μας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και ακριβώς με γνώμονα αυτά θα ψηφίσουμε τα άρθρα που πρέπει να αναθεωρηθούν. Θα ψηφίσουμε συμβολικά με έναν βουλευτή από την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα.

Ακριβώς γιατί δεν πρόκειται να δώσουμε σε κανέναν λευκή επιταγή, για να μπορεί να κάνει την Αναθεώρηση με 151 ψήφους και όχι με 180.

Για την προσπάθεια διεμβολισμού του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να παρουσιάσει τον εαυτό του ως ένα νέο «προοδευτικό μέτωπο».

Ωστόσο αυτοί που αντιπολιτεύτηκαν με συνθήματα για κρεμάλες και γερμανοτσολιάδες χτίζοντας καριέρες στο βωμό της κοινωνικής συνοχής και επενδύοντας στο διχασμό, στην πράξη εφάρμοσαν την πιο σκληρή μνημονιακή πολιτική, πήγαν χέρι χέρι με τον Καμμένο και τους ΑΝΕΛΛ, συνεχίζουν να συγκυβερνούν με τα υπολείμματα της Ακροδεξιάς και να βάζουν πλάτη στην χούντα του Μαδούρο.

Όταν το βράδυ κοιμάσαι με τον Καμμένο και το Μαδούρο, το πρωί δεν μπορείς να ξυπνάς ούτε προοδευτικός, ούτε σοσιαλδημοκράτης.

Ως προς τον κ. Ραγκούση, δυστυχώς για τον ίδιο, κρίθηκε από τους προοδευτικούς δημοκρατικούς πολίτες και πήρε… 1%. Αυτή είναι η απήχηση και η δική του και του υποτιθέμενου ανοίγματος που θέλει να κάνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με γυρολόγους δεν μπορείς να φτιάξεις ούτε κεντροαριστερή παράταξη ούτε να ξεγελάσεις τους πολίτες.Εμείς όπου πηγαίνουμε παντού στην Ελλάδα οι αίθουσες είναι γεμάτες.Οι συσχετισμοί αλλάζουν και αυτό θα αποτυπωθεί και στις κάλπες.

Στις επιθέσεις που δεχόμαστε θα απαντήσουμε με το μεγάλο όπλο μας: την κοινωνική μας βάση, που μας στηρίζει.

Στο επίπεδο του θεωρητικού πλαισίου εμείς είμαστε κοντά σε ιδεολογικούς χώρους με ισχυρές κοινωνικές ευαισθησίες και αναφορές.

Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με αυτόν τον χώρο. Αποτελεί τη συντήρηση με περιτύλιγμα «αριστερού» και αντικομφορμισμού, το οποίο κατέρρευσε και αυτό με κρότο.

Για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές

Είχαμε εξ αρχής τοποθετηθεί: κάνουμε επιλογές στήριξης στους μεγάλους Δήμους και τις πρωτεύουσες των νομών, όπου θεωρούμε ότι μπορεί να υπάρχει ενιαία έκφραση του χώρου μας. Στη Θεσσαλονίκη στηρίζουμε το Σπ. Βούγια ως υποψήφιο Δήμαρχο.

Από εκεί και πέρα τοποθετούμαστε πάντα στο πλαίσιο του σεβασμού των τοπικών κοινωνιών και της ευεργετικής πρότασης των υποψηφίων για την επόμενη μέρα.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΑΛΕΛΗΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Η ΛΟΥΜΠΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥΠ.ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΉ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟΡΠΙΛΙΣΑΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ