Σε Συνεντεύξεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ

ΣΤΟ ONE CHANNEL

ΣΤΗΝΕΚΠΟΜΠΗ «ONE TALK»

ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΉΤΡΗ ΜΑΝΙΆΤΗ

  • Για το Πανεπιστημιακό Άσυλο

Το πανεπιστημιακό άσυλο θεσπίστηκε για να προστατεύονται οι ιδέες και το ακαδημαϊκό έργο, η έρευνα και η διδασκαλία, και όχι για να αποτελεί έναν περιφραγμένο χώρο, όπου δεν ισχύουν οι νόμοι του Κράτους.

Θωρακίζουμε το Πανεπιστήμιο και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, όχι όμως για να τελούνται αξιόποινες πράξεις.

Ο Νόμος 4009/11 του ΠΑΣΟΚ εξασφαλίζει και την προστασία του ακαδημαϊκού ασύλου και επιβάλλει την κοινή νομοθεσία στην περίπτωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο εν λόγω Νόμος 4009, όταν κατατέθηκε στη Βουλή, απέσπασε συντριπτική αποδοχή: ψηφίστηκε από 253 βουλευτές. Ας επαναφέρει το άρθρο η Κυβέρνηση και θα τον υπερψηφίσουμε ξανά.

  • Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ προσεγγίζει και αναδεικνύει τη νέα γενιά

Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε κόστος δυσανάλογο από αυτό που του αναλογούσε. Ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ευθύνη να σώσει τη χώρα, η οποία με το τέλος της διακυβέρνησης ΝΔ και Κώστα Καραμανλή οδηγούνταν με μαθηματική ακρίβεια στα βράχια.

Βασική επιδίωξή μας στο εξής είναι να προσελκύσουμε νέους ανθρώπους στην πολιτική. Να ανανεωθεί ριζικά το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ από φρέσκιες ιδέες και να ξαναγεννηθεί ο χώρος και με νέα στελέχη.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, αν και πιέστηκε πολύ από τις Συμπληγάδες του προεκλογικού δικομματισμού, ωστόσο άντεξε και τώρα πλέον ανασυντάσσει τις δυνάμεις του.Μετεκλογικά οδηγούμαστε με καθαρότητα σε τρικομματικό πολιτικό σύστημα με σαφείς ιδεολογικές διαφορές. Και αυτό θα φανεί περισσότερο στην πορεία. Στην αυτόνομη πορεία που χαράσσουμε στο πλαίσιο της υπεύθυνης προγραμματικής αντιπολίτευσης και της πρωτογενούς παραγωγής πολιτικής. Οι ανάγκες της κοινωνίας αλλάζουν κι εμείς θα μιλήσουμε στους πολίτες με σύγχρονο λόγο.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.