Σε Συνεντεύξεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΝΩΛΗ ΟΘΩΝΑ

ΜΕΛΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ &

Δ/ΝΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ»

ΜΕ ΤΟΥΣ Γ. ΝΤΣΟΥΝΟ ΚΑΙ Χ. ΚΟΥΤΡΑ

Μανώλης Όθωνας: Θολή δεν είναι η δική μας θέση, θολές είναι οι επιδιώξεις όσων διακινούν αυτή την θεωρία

  1. Η ΝΔ λέει ότι μόνο με αυτοδυναμία θα υπάρξει κυβερνητική λύση, αφού το Κίνημα Αλλαγής δεν έχει καθαρή θέση στο θέμα των συνεργασιών. Εσείς τι λέτε; 

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους και κυρίως να μη βολεύει κάποιους άλλους, αλλά είναι απολύτως σαφής. Λέμε δύο πολύ συγκεκριμένα  και ισοδύναμα πράγματα, με όποια σειρά και αν θέλει κανείς να τα κατατάξει. Σημείο πρώτο, δεν θα συμμετάσχουμε σε καμιά κυβέρνηση με τους διαφαινόμενους  πολιτικούς  συσχετισμούς. Γιατί, τότε θα είμαστε ένα δεκανίκι για την εφαρμογή μιας πολιτικής, σε βασικά σημεία της οποίας διαφωνούμε. Σημείο δεύτερο –αλλά όχι έσχατο- ως υπεύθυνη αντιπολίτευση  θα εγγυηθούμε την αναγκαία πολιτική σταθερότητα και θα αποτρέψουμε το ενδεχόμενο αλλεπάλληλων εκλογών με απλή αναλογική, οι οποίες δεν οδηγούν τελικά σε καμιά περίπτωση και με κανένα σενάριο σε κυβερνητική λύση. Επομένως καθόλου θολή δεν είναι η θέση μας. Θολές είναι οι επιδιώξεις όσων διακινούν αυτή την θεωρία.

  1. Πως θα γίνει όμως αυτό;

Ξέρετε, την Κυριακή υπάρχει μια διαδικασία. Εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες θα πάνε να ψηφίσουν. Και είναι αυτοί που με την επιλογή τους και την απόφαση τους  θα διαμορφώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Με βάση αυτό θα κατανεμηθούν ρόλοι και θα αναληφθούν οι ευθύνες της επόμενης ημέρας. Υπάρχει  συγκεκριμένα πλαίσιο με βάση το Σύνταγμα και την  Κοινοβουλευτική διαδικασία. Κάθε περαιτέρω συζήτηση σήμερα με εξαντλητικού χαρακτήρα λεπτομέρειες, πώς θα γίνει το ένα, πώς ακριβώς θα γίνει το άλλο και μάλιστα ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος, προσβάλει τους πολίτες αλλά και την ίδια την Δημοκρατία. Εμείς λέμε ότι η χώρα κινδυνεύει με νέες περιπέτειες από το ανισόρροπο πολιτικό δίδυμο ΣΥΡΙΖΑ & ΝΔ και το πολιτικό σύστημα χρειάζεται σε αυτή τη φάση μία ζυγαριά εξισορρόπησης. Εμείς είμαστε έτοιμοι να παίξουμε αυτό τον κρίσιμο και χρήσιμο ρόλο! Την ευστάθεια και την ακρίβεια αυτής της ζυγαριάς θα ρυθμίσουν οι πολίτες με το ποσοστό που θα μας δώσουν την Κυριακή. 

  1. Η ΝΔ πάντως ισχυρίζεται ότι μόνο με ισχυρή αυτοδυναμία εξασφαλίζεται η πολιτική σταθερότητα. 

Η ΝΔ εκβιάζει ωμά, ώστε να πάρει όχι μόνο αυτοδυναμία, αλλά και λευκή επιταγή. Και σε ότι αφορά τον κόσμο που θέλει μια ανεξέλεγκτη ΝΔ,  η οποία ανεμπόδιστη θα εφαρμόσει το σύνολο του προγράμματος της, έχει  καλώς. Υπάρχει, όμως, και ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών, οι οποίοι θέλουν την πολιτική σταθερότητα, αλλά δεν θέλουν να δώσουν λευκή επιταγή σε μία παντοδύναμη και ανεξέλεγκτη κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, γιατί έχουν προβληματισμούς ή ακόμα και μεγάλη ανησυχία σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Εμείς σε αυτούς απευθυνόμαστε.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΟΙ ΕΜΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ