Σε Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Τομέα Τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής

H προχειρότητα και ο ερασιτεχνισμός, αποτελούν πλέον τα κύρια και μόνιμα χαρακτηριστικά με τα οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα που δημιουργεί ο κίνδυνος του κορωνοϊού για τον τουρισμό της χώρας.

Στην αρχή δήλωσαν ότι θα διασφάλιζαν ξενοδοχεία απομόνωσης κρουσμάτων σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς με τροπολογία στη Βουλή του κ. Θεοχάρη. Αφού είδαν ότι οι προτάσεις τους δεν έβρισκαν ανταπόκριση από τους ξενοδόχους, εξαιτίας της πολύ χαμηλής τιμής ανά κλίνη, προχώρησαν σε νέες πρόχειρες και απαράδεκτες κινήσεις που όπως είναι φυσικό δεν βρίσκουν σύμφωνους τους ανθρώπους του τουρισμού.

Προχώρησαν σε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με βάση την οποία κάθε ξενοδοχείο, αναλόγως της δυναμικότητας του θα υποχρεούται να διαθέτει δωμάτια απομόνωσης για τυχόν κρούσματα. Στη ΚΥΑ αυτή των Υπουργών Οικονομίας – Υγείας και Τουρισμού προβλέπεται και ο αριθμός των δωματίων που θα πρέπει να έχει κάθε κατάλυμα. Αφού είδαν τις αντιδράσεις της τουριστικής αγοράς, ο Υπουργός Τουρισμού έφθασε στο ανεπανάληπτο να απειλεί ότι θα «αναγκαστεί» να επιτάξει ξενοδοχεία για τυχόν κρούσματα. Έχουμε δηλαδή φθάσει στα όρια της πλήρους παραφροσύνης στα οποία έχει οδηγηθεί η Κυβέρνηση με την ανερμάτιστη , χωρίς σχέδιο, χωρίς επαγγελματισμό , χωρίς γνώση, πολιτική της.

Κύριε Πρωθυπουργέ, είναι ώρα να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Ο κ. Θεοχάρης και ο κάθε Θεοχάρης είναι δικές σας επιλογές. Το δήθεν επιτελικό αλλά στην πράξη ανίκανο σας κράτος, είναι δική σας επιλογή. Επιτέλους ενεργείστε με στοιχειώδη σοβαρότητα. Επιτέλους αποδείξτε ότι δεν είναι αληθείς οι χαρακτηρισμοί που επισήμως πλέον ακούγονται στην τουριστική αγορά για «γελοίους» υπουργού σας.

Ο Γραμματέας, 
Γιώργος Νικητιάδης

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ανοιχτή Τηλεδιάσκεψη στην Δυτική Μακεδονία: «Δίκαιη και ομαλή μετάβαση στη μετά-λιγνίτη εποχή»«Όσοι ολιγώρησαν, αδιαφόρησαν και οδήγησαν με πράξεις ή παραλείψεις τους στην πρωτόγνωρη τραγωδία στο Μάτι δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από γραφειοκρατικές και διοικητικές καθυστερήσεις»