Σε Δηλώσεις

Οι υπογράφοντες το κείμενο αυτό, ιδρυτικά μέλη των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, επικροτούμε και στηρίζουμε την απόφαση της ηγεσίας για άμεση προσφυγή σε έκτακτο καταστατικό και πολιτικό συνέδριο τέλος Μαρτίου, προκειμένου να συγκροτηθεί το ΚΙΝΑΛ σε ενιαίο κόμμα χωρίς επιμέρους κομματικές-πολιτικές συνιστώσες. Θέση την οποία υποστηρίζουμε σθεναρά σε όλη τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων.

Η Ελλάδα, έχει ανάγκη από έναν ισχυρό φορέα της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας που θα μπορεί να συμβάλλει με εθνική υπευθυνότητα στην πολιτική σταθερότητα, στην αποφυγή ενός νέου αδιέξοδου και διχαστικού δικομματισμού, στην καταπολέμηση του δεξιού και αριστερού λαϊκισμού και στην ολοκλήρωση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, που αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την έξοδο από την κρίση με γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης και κοινωνική συνοχή.

Το ΚΙΝΑΛ, παρά τις καθυστερήσεις, πάρα τις αδικαιολόγητες αποχωρήσεις, παρά τις άστοχες δημόσιες διαφοροποιήσεις, αποτελεί τη βασική πολιτική δύναμη που εκφράζει το αίτημα για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Για να μπορέσει όμως το ΚΙΝΑΛ να υπηρετήσει το αίτημα αυτό θα πρέπει στο έκτακτο συνέδριο να προχωρήσει με τόλμη στις αναγκαίες αποφάσεις που θα κατοχυρώνουν την πολιτική του αυτονομία, το μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα, τον φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό του και κυρίως τη δημοκρατική οργάνωση και λειτουργία σε όλα τα επίπεδα, ως ενιαίο συμμετοχικό κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία.

Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Καλούμε όλα τα στελέχη του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς να συμβάλλουν αποφασιστικά και να συνδιαμορφώσουν συλλογικά, τη μόνη πολιτική πρωτοβουλία που αποτελεί ρεαλιστική εναλλακτική λύση στις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ και στην ανευθυνότητα και ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τάκης Αναστόπουλος

Παναγιώτης Ιωακειμίδης

Γιάννης Τούντας

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

papaspyrouΔΗΛΩΣΗ Θ.ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ