Σε Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Τομέα Άμυνας του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην ΕΑΒ

“Η ΝΔ κυβερνά ήδη σχεδόν δέκα μήνες. Η κυβέρνηση, στο διάστημα αυτό, όφειλε να έχει διαμορφώσει την πολιτική της για τις δύο υπό δημόσιο έλεγχο αμυντικές μας βιομηχανίες, την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) και τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ). Αντίθετα ή έχει λόγους να κρύβει τις προθέσεις της ή πελαγοδρομεί.

Η κατάσταση στην ΕΑΒ τους τελευταίους μήνες δεν είναι καλή και σε αυτό σοβαρή είναι η ευθύνη του Υπ. Οικονομικών και ορισμένων παραγόντων του που δρουν αποσταθεροποιητικά σε βάρος της εταιρίας.

Οι πρόσφατες παρεμβάσεις σε βάρος των  εργαζομένων είναι απαράδεκτες. Το Υπ. Οικονομικών οφείλει να τις αποσύρει και να οργανώσει ένα συστηματικό και οργανωμένο διάλογο με τη Διοίκηση της εταιρίας και το Σωματείο των εργαζόμενων για να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα της εταιρίας. Σε διαφορετική περίπτωση θα συμπεράνουμε ότι η κυβέρνηση έχει αδιαφανείς προθέσεις για το μέλλον των υπό δημόσιο έλεγχο αμυντικών μας βιομηχανιών.

Η απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία, εν προκειμένω, της ΕΑΒ καθίσταται επιβεβλημένη καθώς είναι πρόδηλη η αμυντική και στρατηγική ιδιαιτερότητά της ως ο σημαντικότερος εθνικός, τεχνικός και εργοστασιακός πυλώνας υποστήριξης των πτητικών Μέσων των ΕΔ της Χώρας. Ιδιαίτερα  σε περιόδους κρίσιμες  όπως την τρέχουσα χρονική περίοδο, εν μέσω της επαχθούς τουρκικής προκλητικότητας και της οικονομικής κρίσης ως απόρροια της πανδημίας του κορονοϊού.

Το Κίνημα Αλλαγής θεωρεί πολύ σοβαρό εθνικά το υπόψη ζήτημα και θα παρακολουθεί την εξέλιξή του.”

Θωμάς Χατζηαθανασίου

Γραμματέας Τομέα Άμυνας Κινήματος Αλλαγής

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Κάθε ώρα που περνά, βυθίζει ακόμη περισσότερο την επιχειρηματικότητα σε τέλμαΗ ελευθερία του Τύπου καθορίζει την ποιότητα της δημοκρατίας