Σε Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων του Κινήματος Αλλαγής για την 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Στις 24 Φεβρουαρίου 1994 με πρωτοβουλία του τότε Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ η ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων αποφάσισε ομόφωνα την αναγνώριση της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Η 19η Μαΐου δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης των 353.000 αθώων θυμάτων και μισού εκατομμυρίου Ελλήνων που ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες από τους Νεότουρκους σε μιά θηριώδη μανία εθνοκάθαρσης από το 1916 έως το 1923.

Η 19η Μαΐου δεν είναι μόνο ημέρα απόδοσης τιμής στο πιο ζωντανό κύτταρο της οικουμενικότητας του Ελληνισμού το οποίο προσπάθησαν να αφανίσουν οι Κεμαλικοί με εκτοπισμούς και σφαγές.

Η 19η Μαΐου δεν είναι μόνο ημέρα απόδοσης σεβασμού στα θύματα και στα πάθη όσων ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους με μόνο τους αμάρτημα την εθνικότητά και τη θρησκεία τους.

Η 19η Μαΐου είναι υπενθύμιση του χρέους που έχουμε να διαφυλάξουμε την ιστορική αλήθεια,

του χρέους που έχουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στον εθνικισμό και ρατσισμό καθώς και για διαρκή απαίτηση για παγκόσμια ειρήνη και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα με στόχο την αποτροπή παρόμοιων εγκληματικών πράξεων,

του χρέους που έχουμε να διεκδικήσουμε την Διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Για την εκπλήρωση αυτού του χρέους με συνέπεια στις αρχές και στις αξίες μας και τιμώντας το περήφανο Ποντιακό Ελληνισμό το Κίνημα Αλλαγής αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων ξεκινώντας από τη Ενωμένη Ευρώπη και τον ΟΗΕ και με αυτό ασχολείται ήδη Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής.

Η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά θα καταθέσει εκ νέου προς τον Πρόεδρο της Βουλής αίτημα για τη δημιουργία ειδικής διακομματικής Επιτροπής της Βουλής -αφού η προηγούμενη Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αγνόησε την πρόταση – με αντικείμενο τη συστηματική μελέτη και ανάδειξη της Γενοκτονίας των Ποντίων ως ενός αδιαμφισβήτητου ιστορικού γεγονότος με διεθνή ακτινοβολία.

Μαρία Δημητρακοπούλου – Σιούνα
Γραμματέας του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Μέτρα στήριξης δικηγόρων: «κ. Πρωθυπουργέ οι δικηγόροι δεν είναι πολίτες Β’ Κατηγορίας»«ΝΑΙ στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση-ΟΧΙ στην τάξη - studio»