Σε Δηλώσεις

Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής αποτελούμενο από την Υπεύθυνη Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη Εύη Χριστοφιλοπούλου, τον Υπεύθυνο Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής & Ενημέρωσης Θεόδωρο Παπαθεοδώρου και τον Αναπληρωτή Γραμματέα του Τομέα Προστασίας Απόστολο Ψωμά επισκέφθηκε σήμερα την Υπουργό κ.Όλγα Γεροβασίλη με αφορμή την διασφάλιση της διεξαγωγής του Εκλογικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ.


Μετά τη συνάντηση η κ. Χριστοφιλοπούλου  και ο κ. Παπαθεοδώρου έκαναν την ακόλουθηδήλωση:

Στο Κίνημα Αλλαγής πιστεύουμε ότι χρειάζεται διαρκής εγρήγορση για την προστασία της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών.

Τις τελευταίες εβδομάδες γίναμε μάρτυρες βίας και τραμπουκισμών από συγκεκριμένες ομάδες. Δεν είναι δυνατόν μια νόμιμη συνδικαλιστική Οργάνωση, και εν προκειμένω η ΓΣΕΕ, η μεγαλύτερη Τριτοβάθμια Οργάνωση Εργαζομένων στη χώρα, να μην μπορεί να διενεργήσει εκλογικό Συνέδριο χωρίς παρακώλυση και βίαια επεισόδια.

Ο σεβασμός των δημοκρατικών διαδικασιών, η κατοχύρωση της ασφάλειας και η αντιμετώπιση προσχεδιασμένων τραμπουκισμών επαφίεται στην εγγυητική λειτουργία της πολιτείας.

Η Συνδικαλιστική έκφραση είναι δημοκρατικό δικαίωμα συνταγματικά κατοχυρωμένο που η κυβέρνηση και τα αρμόδια όργανά της έχουν την ευθύνη να διασφαλίσουν.

Το σημαντικό αυτό ζήτημα θέσαμε στη σημερινή μας συνάντηση με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Είμαστε συντετριμμένοι. Χάσαμε τον Αντώνη Βγόντζα, έναν σπουδαίο άνθρωπο, ιστορικό στέλεχος της παράταξης μας και κορυφαίο νομικό. Ο δημοκρατικός κόσμος θρηνεί την απώλεια ενός ανυποχώρητου δημοκράτη. Εγώ προσωπικά έχασα έναν αγαπημένο άνθρωπο, έναν αδελφό. Θα τον θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό. Θα μας εμπνέει πάντα η προοδευτική του σκέψη, οι αγώνες του για τη Δημοκρατία, το πάθος του για τη δικαιοσύνη και η ασίγαστη φλόγα για τη δημιουργία ως το τέλος της ζωής του. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλληπτήρια στην αγαπημένη του Πόπη και στους δικούς του ανθρώπους.