Σε Ανακοινώσεις

Πριν από ένα μήνα παρουσιάσαμε στοιχεία από τις εμφανίσεις πολιτικών στελεχών στις πρωϊνές ενημερωτικές εκπομπές των καναλιών εθνικής εμβέλειας, αποδεικνύοντας ότι η υπερεκπροσώπηση της Νέας Δημοκρατίας συμβαίνει εις βάρος της αντιπολίτευσης και ειδικότερα του Κινήματος Αλλαγής. Τονίσαμε ότι με αυτές τις πρακτικές περιορίζεται το δικαίωμα των πολιτών στην πολυφωνία και στην αντικειμενική ενημέρωση και επιφυλαχθήκαμε να επανέλθουμε με νεότερα δεδομένα.

Δυστυχώς, για το διάστημα 8.11 – 2.12.2020, τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά: 229 εμφανίσεις στελεχών της ΝΔ, 93 του ΣΥΡΙΖΑ και 24 για το Κίνημα Αλλαγής. Με τον μανδύα του “ειδικού” η του “σχολιαστή”, τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος παρελαύνουν στα τηλεοπτικά πάνελ, προπαγανδίζοντας την κυβερνητική γραμμή, εργαλειοποιώντας την ενημέρωση, φιμώνοντας την αναγκαία κριτική.

Σαν να μην έφτανε αυτό, τα πρόσφατα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για το 2019 επιβεβαιώνουν την γενικότερη αίσθηση, ότι από τον Ιούλιο του 2019 μπήκε μπροστά η “γαλάζια” προπαγάνδα και επιμένοντας στη θέση μας να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα νέα στοιχεία, ενημερώνουμε τους πολίτες με νέο βίντεο και δημιουργούμε παρατηρητήριο δημοσιότητας, που θα μετρά και θα αξιολογεί την πολιτική πολυφωνία και θα δημοσιεύει σε τακτική βάση στοιχεία από τις εμφανίσεις πολιτικών στελεχών στα κανάλια εθνικής εμβέλειας.  Επαναλαμβάνουμε ότι δεν διεκδικούμε ειδική μεταχείριση, δεν διαπραγματευόμαστε απολύτως τίποτα, δεν διαμαρτυρόμαστε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε αποσιώπηση και διαστρέβλωση των θέσεων μας. Απαιτούμε να ακούγεται η φωνή όλων. Είναι συνταγματικό δικαίωμά μας, δικαίωμα των πολιτών είτε αρέσει στον κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία είτε όχι.

Δείτε το βίντεο

Δείτε τους σχετικούς πίνακες

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Τιμούμε με περηφάνεια, τη ναυτοσύνη των ΕλλήνωνΑνοικτή διαδικτυακή εκδήλωση: «Πράσινη ανάπτυξη με παραγωγή στον τόπο μας»