Σε Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής

Η παράταξη μας στηρίζει διαχρονικά τον Ελληνικό Αθλητισμό και έχει συμβάλλει καθοριστικά στην διαμόρφωση πολιτικών που σε συνδυασμό με το μεράκι και την συστηματική δουλειά των ομοσπονδιών και την προσπάθεια των αθλητών μας, οδήγησαν σε σημαντικές διακρίσεις και επιτυχίες σε διεθνές επίπεδο που έκαναν όλους τους Έλληνες υπερήφανους.  

Το έργο και η προσφορά αυτή αποτελεί μια παρακαταθήκη που επιβάλλει την υποχρέωση σεβασμού προς όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του και προσεκτικές κινήσεις.  Ο χώρος του αθλητισμού δεν είναι πεδίο εκτόνωσης προσωπικών εμπαθειών ούτε κομματικού παρεμβατισμού. Όλοι όσοι ασχολούνται οφείλουν να έχουν πλήρη επίγνωση των ιδιαιτεροτήτων του χώρου, της διεθνούς αθλητικής έννομης τάξης  και να τηρούν απαρέγκλιτα τους κανόνες που διέπουν  το κράτος δικαίου.

Δυστυχώς στο σχέδιο νόμου όπως το εισηγήθηκε ο αρμόδιος υφυπουργός αποτυπώνεται έλλειψη επίγνωσης των βασικών αυτών αρχών. Αντίθετα  σε βασικές διατάξεις του αναδεικνύεται  άγνοια και προχειρότητα που οδηγεί σε απροκάλυπτη αυθαιρεσία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η  πρόβλεψη για θέσπιση θητειών  στις διοικήσεις των ομοσπονδιών που ενώ κινείται σε θετική, κατ’ αρχήν κατεύθυνση, συνδυάζεται  με  την εκτός κάθε πολιτικού και νομικού πλαισίου αναδρομικότητα εφαρμογής και την προκλητικά αντιδεοντολογική –  στα όρια του φαιδρού ρατσισμού –  πρόβλεψη ορίων  ηλικίας.

Καλούμε την κυβέρνηση να προβεί άμεσα στις αναγκαίες προσαρμογές και να απενεργοποιήσει έστω την τελευταία στιγμή την νάρκη που βάζει στα θεμέλια του αθλητικού οικοδομήματος.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΥΠΕΡΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ