Σε Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Τομέα Επιστημόνων Κινήματος Αλλαγής

Οι ώρες απαιτούν Εντιμότητα και Διαφάνεια

Οι ώρες που περνάει ο Ελληνικός Λαός είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Ιδίως για τους Ελεύθερους Επαγγελματίες, και τους Επιστήμονες, των οποίων η δραστηριότητα έχει ανασταλεί, ενώ σωρεία υποχρεώσεών τους όχι, το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Η κυβέρνηση ως γνωστό εξαίρεσε μεγάλο μέρος του Επιστημονικού Κόσμου και των Επαγγελματιών, από το επίδομα των 800 Ευρώ και παρέχει σε αυτούς, μία αποζημίωση μέσω προγράμματος τηλεκατάρτισης ύψους 600 Ευρώ. Με κάποιους όμως κλάδους επιστημόνων, κάνει κάτι ακόμα χειρότερο. Ενώ οι ΚΑΔ τους είναι σε αυτούς που δικαιούνται το επίδομα των 800 Ευρώ, την ίδια ώρα τους εντάσσει και στους ΚΑΔ που δικαιούνται την αποζημίωση τηλεκατάρτισης, ύψους 600 Ευρώ, επί παραδείγματι ο ΚΑΔ 7022 , ο οποίος αφορά μελετητές προερχόμενους από όλους σχεδόν τους Επιστημονικούς κλάδους. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι ενώ η κυβέρνηση έχει ανοίξει την πλατφόρμα για να λάβει κάποιος την αποζημίωση κατάρτισης, την ίδια ώρα δεν έχει ανοίξει την πλατφόρμα για τη λήψη του επιδόματος. Το αποτέλεσμα είναι ότι διάφοροι επαγγελματίες θα σπεύσουν να εισπράξουν την αποζημίωση κατάρτισης , χωρίς να έχει διευκρινιστεί επισήμως αν αυτό θα σημαίνει ότι θα χάσουν το Δικαίωμα να εισπράξουν το ποσό του επιδόματος των 800 Ευρώ, για το μήνα Απρίλιο.

Καλούμε την κυβέρνηση να διευκρινίσει αν η λήψη της αποζημίωσης τηλεκατάρτισης ύψους 600, σημαίνει για το μήνα Απρίλιο την απώλεια του επιδόματος των 800 Ευρώ. Σε περίπτωση κατάφασης την καλούμε να επιτρέψει την ακύρωση του σχετικού αιτήματος τηλεκατάρτισης, για όποιον το επιθυμεί. Οι ώρες απαιτούν Εντιμότητα και Διαφάνεια. 

Ο γραμματέας του Τομέα Επιστημόνων Παντελής Καμάς

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ευαγγελία Λιακούλη: Έντονη ανησυχία στις τάξεις των αυτοδιοικητικών για την τύχη των έργων που είχαν ήδη ενταχθεί στον ΦΙΛΟΔΗΜΟ150 παρεμβάσεις του Κινήματος Αλλαγής μέσα στην πανδημία