Σε Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής

Η  Υπουργός Παιδείας κυρία Κεραμέως αξιολογήθηκε και κρίθηκε ανεπαρκής. Περίπου 20 μήνες είναι στα συρτάρια της η απόφαση για την έγκριση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ.

Ενός οργανισμού με πολύπλευρη δράση υποστήριξης των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών. Ενός οργανισμού που δημιουργήθηκε με το νόμο 3966/2011 της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, με τη συνένωση του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) και του Ερευνητικού Ακαδημαϊκού Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών (Ε.Α.Ι.Τ.Υ.), που έδωσε οριστικές λύσεις στην έγκαιρη έκδοση και διάθεση των σχολικών βιβλίων και στην στήριξη των νέων τεχνολογικών δράσεων, όπως του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, του εκπαιδευτικού αποθετηρίου ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ, του e-book, της ασύγχρονης εξ αποστάσεως Εκπαίδευσης, της αλληλογραφίας της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Αντί η κυρία Κεραμέως να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της, αυτή την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας, τον δημόσιο οργανισμό, τον υπονομεύει με τις ενέργειες της.

 Αντί να υποστηρίξει την προσπάθεια των εκπαιδευτικών τάξης και των στελεχών εκπαίδευσης    τους  βάζει απέναντί της με τον αυταρχισμό και τον «ετσιθελισμό» της.

Η παραίτηση του Προέδρου του ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ καθηγητή κ. Χρήστου Κακλαμάνη, με αφορμή το γεγονός αυτό, είναι η «κορυφή του παγόβουνου» της προσπάθεια της Ν.Δ. για την αποδόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Εθνική σύνταξη, αξιοπρεπή διαβίωση για τους ομογενείς από την Αλβανία και τον ΠόντοΟ κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας, ως λύση στα δικά τους αδιέξοδα, διαμορφώνουν συνειδητά το πλαίσιο μιας διχαστικής εκλογικής αναμέτρησης