Σε Ανακοινώσεις

Κλιμάκιο το Κινήματος Αλλαγής αποτελούμενο από το βουλευτή Βοιωτίας Γιώργο Μουρκιώτη, την υποψήφια περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κατερίνα Μπατζελή, τον τομεάρχη πολιτικής προστασίας Παναγιώτη Καρκατσούλη και την τομεάρχη δημόσιας διοίκησης Έφη Στεφοπούλου επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα τις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας, Λευκαντί, Βασιλικά και Ψαχνά.

Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική και εξοργιστική. Δεύτερο εικοσιτετράωρο μετά την καταστροφή οι πολίτες παλεύουν μόνοι τους με τη λάσπη. Οι πολίτες χωρίς απαντλητικά μηχανήματα προσπαθούν να καθαρίσουν τις βασικές αρτηρίες. 30 ώρες μετά την καταστροφή υπήρχαν ακόμα αποκλεισμένοι. Η ΔΕΥΑΧ ακόμα προσπαθεί να φέρει νερό σε όλα τα σπίτια. Άφαντο το κράτος και η περιφέρεια. Μόνο με λιγοστά μέσα γίνεται προσπάθεια να ανοίξει η κατεστραμμένη γέφυρα του Βασιλικού. Ειδικά στα Ψαχνά η καταστροφή ήταν προδιαγεγραμμένη, αφού εδώ και ένα χρόνο από τις περσινές φωτιές που κατέκαψαν 25.000 στρέμματα δάσους το κράτος και η περιφέρεια δεν έκαναν το παραμικρό αντιπλημμυρικό έργο. Ούτε τις στοιχειώδεις δασικές κορμοδέσεις. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεχειλίσει ο ποταμός, να γκρεμιστεί μία γέφυρα και τα Ψαχνά να βουλιάξουν κάτω από τόνους λάσπης.

Οι ευθύνες είναι υπαρκτές και μεγάλες.. Δεν αρκεί ούτε η συμπόνια, ούτε η συμπαράσταση προς τα θύματα. Το Κίνημα Αλλαγής απαιτεί από την κυβέρνηση και τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας να παρουσιάσουν το ακριβές αντιπλημμυρικό σχέδιο για την περιοχή και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του για να μη θρηνήσουμε εκ νέου θύματα από πλημμύρα.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

«Aνικανότητα και ολιγωρία επέδειξε η Κυβέρνηση στην Εύβοια»«Η πολιτική του "βλέπουμε και κάνουμε" στα δύσκολα, είναι τελικά το μοντέλο διακυβέρνησης της ΝΔ»