Σε Ανακοινώσεις, Δηλώσεις

Δήλωση Ευαγγελίας Λιακούλη, Βουλευτή Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής:

Ξεσηκώνουν για άλλη μια φορά την αυτοδιοίκηση και τους πολίτες, η κυβέρνηση της ΝΔ και οι υπουργοί της, αυτή τη φορά με το Υπουργείο Τουρισμού και το Σχέδιο Νόμου που δημοσιοποίησαν σε σχέση με τη διαχείριση των Ιαματικών Πηγών της χώρας.

Όπως πάντα, σταθεροί στην συντηρητική αντίληψή τους για την αυτοδιοίκηση και την ανάπτυξη,  καταργούν κάθε έννοια αποκέντρωσης και δημοκρατικού διαλόγου και ανερυθρίαστα επιβάλλουν μονομερώς στην πραγματικότητα, δήμευση περιουσιών, που ανήκουν, κατά κυριότητα ή χρήση,  στους δήμους, ιδρύοντας μια αμφιβόλου σκοπιμότητας και νομιμότητας εταιρία, που θα διαχειριστεί τις ιαματικές πηγές της χώρας.

Αδιάφοροι για την εκπόνηση ενός σοβαρού σχεδίου ανάπτυξης του Ιαματικού Τουρισμού και αρνητικοί στην ενίσχυση του αναπτυξιακού ρόλου της αυτοδιοίκησης, πλήττουν άμεσα και καίρια τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών και συνολικά της χώρας.

Δεν διστάζουν, να κινηθούν στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας  ως προς τον κατοχυρωμένο ρόλο της αυτοδιοίκησης και να υφαρπάξουν ακόμη και την περιουσία της.

Κι όλα αυτά, την ώρα που πολλοί Δήμοι, μέσα από δαιδαλώδεις και γραφειοκρατικές διαδικασίες, έχουν προχωρήσει στην αναγνώριση των φυσικών τους πόρων ως ιαματικών, και έχουν λάβει ή βρίσκονται σε διαδικασία λήψης των Ειδικών Σημάτων Λειτουργίας των εγκαταστάσεών τους, ενώ πολλοί είναι ήδη υποψήφιοι εταίροι σε σημαντικά ευρωπαϊκά προγράμματα.

Αυτονόητα, το Κίνημα Αλλαγής μένει σταθερά  αντίθετο σε οποιαδήποτε προσπάθεια υφαρπαγής των δημοτικών περιουσιών.

Καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει σήμερα πίσω τις διατάξεις και να ξεκινήσει σοβαρή και τεκμηριωμένη  διαβούλευση με τους Δήμους και ιδίως με τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ) για τα άρθρα 7 έως 14 του προωθούμενου νομοσχεδίου της, ακούγοντας και ενσωματώνοντας τις  προτάσεις και τις θέσεις τους στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Δεν θα επιτρέψουμε οι ιαματικές πηγές της χώρας, η περιουσία των δημοτών, να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από οποιαδήποτε εταιρία, ό,τι «φερετζέ» κι αν φοράει…

Δεν θα επιτρέψουμε, η μεγάλη προσπάθεια της αυτοδιοίκησης για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών τους να ακυρωθεί, μετατρέποντάς τις σε αντικείμενο εκμετάλλευσης  ξένων συμφερόντων, εν απουσία της τοπικής κοινωνίας.

Θα είμαστε δίπλα στο Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας και στην αυτονόητη αυτή διεκδίκηση των δήμων .

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Δίκτυο Νέας Γενιάς: «Η αστυνομοκρατία δεν θα περάσει»Mανώλης Χριστοδουλάκης: «Αληθεύουν τα δημοσιεύματα ότι ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου εμβολιάστηκε σήμερα κατά παρέκκλιση των κριτηρίων και της σειράς εμβολιασμού;»