Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

«Αιδώς Αργείοι», τονίζει σε σχετική δημόσια παρέμβασή της η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, απευθυνόμενη στην Κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζει να επιχειρεί με τους υπουργούς, βουλευτές και στελέχη της, την …διαφήμιση του πτωχευτικού της κώδικα, με κάθε ευκαιρία, συντηρώντας το θέμα στην επικαιρότητα, σκόπιμα και παρελκυστικά, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, τα οποία έχουν όμως αντιληφθεί πλήρως , οι πολίτες .

Μεταξύ άλλων, η Ευαγγελία Λιακούλη, τόσο με την ομιλία της στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου όσο και στις δημόσιες παρεμβάσεις της, επεσήμανε ότι:

 • Μια τόσο βολική πρόταση δυσπιστίας από την αξιωματική αντιπολίτευση σε κομβικό μέλος της κυβέρνησης, μια πρόταση δυσπιστίας μόνο ως προς το πρόσωπο του «τσάρου» της οικονομίας μας, του Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, αποτελεί τον απόλυτα τέλειο χρονισμό, γιατί ωφελούμενη όλης αυτής της διαδικασίας, είναι και η κυβέρνηση, αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση.
 • Αποτελεί ένα «zero sum» παιχνίδι. Ένα παιχνίδι ισόπαλο, όπου ωστόσο, υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί, τόσο του πολιτικού συστήματος, όσο του Κοινοβουλευτισμού, αλλά και των ίδιων των πολιτών.
 • Η διαδικασία συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας, ενός και μόνο Υπουργού ολόκληρης της Κυβέρνησης δεν είναι τίποτα άλλα από ένα «φίδι που δαγκώνει την ουρά του», «ένας κύκλος που τετραγωνίζεται», ή – κοινώς, μια «τρύπα στο νερό». Μια διαδικασία «παιχνιδάκι» στα χέρια των δύο μονομάχων της εξουσίας, που δοκιμάζουν τα όρια ευπιστίας των πολιτών· πολιτών που βέβαια κάθε άλλο παρά εύπιστοι είναι…
 • Η κυβέρνηση ξεφυσά βαθιά ανακουφισμένη, αφού νιώθει δικαιωμένη για τις υπόλοιπες εκφάνσεις της καταστρεπτικής κυβερνητικής πολιτικής της , τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θίγει και αφετέρου συσπειρώνει τους βουλευτές της.
 • Η όλη διαδικασία «σκοτώθηκε» από κοινού και εκ προμελέτης και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ. Ο «θύτης» νούμερο 1: ο ΣΥΡΙΖΑ, που προκάλεσε και την τριήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία. Ανερμάτιστος, δίχως συνοχή, δίχως ολοκληρωμένο σχέδιο παράθεσης ολοκληρωμένης κυβερνητικής αντιπρότασης, έρμαιο των μεταλλαγμένων συνιστωσών του, των πρώην «πρωτοκλασάτων» που σήμερα ξεπέφτουν, συμπαρασύροντας ολόκληρη σειρά παλιών στελεχών, των παλιών θεωρητικών στελεχών του, που αποτελούν πια «φωνή βοώντος εν τη ερήμω», των πρώην πρωτοκλασάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ που σήμερα παρουσιάζονται «βασιλικότεροι του βασιλέως»- αυτούς κυρίως προέταξε και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς ως πιο ταιριαστό ζεύγος «γενίτσαροι εναντίον Τσάρου», της συνιστώσας των πρώην στελεχών της ανανεωτικής Αριστεράς, των ενσωματωμένων light ακροδεξιών των ΑΝΕΛ, που καμιά «Γέφυρα» και καμιά «Προοδευτική Συμμαχία» δεν μπορούν να ξεπλύνουν, αλλά δημιουργούν τελευταία και …κεντροδεξιοαριστερές συνιστώσες, που γελά ο κάθε πικραμένος- φαντάζομαι μαζί και ο γνωστός κ Πικραμένος!
 • Ο «θύτης» νούμερο 2: η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, σύμπασα αυτές τις ημέρες, παρελαύνει από το βήμα της Βουλής, περήφανη και με στεντόρια φωνή, μαζί με τους συμπολιτευόμενους βουλευτές της, υπερασπιζόμενη έναν Υπουργό της, που δεν έκανε τίποτα άλλο …από το αυτονόητο για τη δεξιά Κυβέρνηση: το θέλημα των πραγματικών κυβερνώντων, δηλαδή των τραπεζών. «Γεννηθήτω το θέλημά Σας» είπε στις τράπεζες, ο κ. Υπουργός με το νομοσχέδιό του, για δήθεν «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας», που αποτέλεσε και την θρυαλλίδα για την κατάθεση πρότασης μομφής, προς το πρόσωπό του.
 • Αλλά σε κάθε περίπτωση έτσι λειτουργεί στο σύνολό της αυτή η Κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που ολισθαίνει από στραβοπάτημα σε στραβοπάτημα, από ατασθαλία σε ατασθαλία, από αδεξιότητα σε αδεξιότητα, και που συνολικά όλες οι ενδείξεις – που σιγά σιγά καταλήγουν σε αποδείξεις – καταδεικνύουν συνολική έλλειψη οράματος και απίστευτα ελαφριά προσέγγιση των προβλημάτων της χώρας, με τη λογική της «day by day» επίλυσης.
 • Ορισμένα χαρακτηριστικά «έργα και ημέρες» της Κυβέρνησης της ΝΔ: το ανεκδιήγητο «σκόιλ ελικίκου» και «μέτζη του νέουκτη», τα αλαμπουρνέζικα των προγραμμάτων της υποτιθέμενης επιμόρφωσης, με τα λίγα, «εκλεκτά» και «φίλια» του Υπουργού Εργασίας ΚΕΚ, που συμμετείχαν σε αυτό το πρωτοφανές πάρτι, με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων…την ίδια ώρα που πλήρωσαν το μάρμαρο, τα άλλα, τα μικρά επαρχιακά ΚΕΚ, φουκαράδες της βιοπάλης.
 • Το «ξεστήσιμο», «ξαναστήσιμο» και «ξαναχτίσιμο», πλέον, του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σχεδόν αποκλειστικά με μετακλητούς υπαλλήλους – κι εκλεκτούς της ΝΔ – που «κόβουν και ράβουν», υπερβαίνοντας κάθε υπαλληλική ιεραρχία, κατά παρέκκλιση κάθε κανόνα και αρχής της Δημόσιας Διοίκησης και του υπαλληλικού κώδικα, εν μέσω, μάλιστα, πρωτοφανούς αύξησης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.
 • Το φιάσκο του περιβόητου «Επιτελικού Κράτους», που τείνει να καταντήσει συνώνυμο των ασύνδετων πολιτικών, που φάσκουν και αντιφάσκουν αναμεταξύ τους, σε μια ολοένα και πιο ασύνδετη Δημόσια Διοίκηση, η οποία έχει γίνει βραχνάς για πολίτες και επιχειρήσεις και που ξεκάθαρα έχει καταστεί μακρύς βραχίονας των εξυπηρετήσεων του «Μαξίμου Α.Ε.», με μετακλητούς που κυριαρχούν ως ένα νέο σώμα εξουσίας.
 • Το τουρκικό ωκεανογραφικό «ORUC REIS» τείνει να εκτελεί πλέον το τοπικό δρομολόγιο στα νησιά της ελληνικής «άγονης γραμμής». Πέρα –δώθε, μέσα –έξω, ανενόχλητο εντελώς, κι αυτό παρά τις συνεχόμενες προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για συνολική αλλαγή πλεύσης απέναντι στην Τουρκία και την επιτέλους χάραξη κοινής στρατηγικής από πλευράς ολόκληρου του πολιτικού συστήματος, με εθνική συνεννόηση, σχέδιο και ευθύνη.
 • Όλη η διαδικασία συζήτησης διάρκειας τριών ημερών – όλη η διαδικασία συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας στο πρόσωπο του κ. Σταϊκούρα – ξεκίνησε από ένα ψευδεπίγραφα ονοματισμένο νομοσχέδιο του Υπουργού Οικονομικών, το οποίο υποτίθεται πως θα έδινε μια «δεύτερη ευκαιρία» σε δυσκολεμένους, από τις συνέπειες της υπερδεκαετούς πλέον οικονομικής κρίσης, συμπολίτες μας.
 • Κάτι που το συζητούμενο μέχρι προχθές Ν/Σ δεν πετύχαινε, αφού θέσπιζε κυρίως κίνητρα για τη διευκόλυνση της πτώχευσης και τη γρήγορη ρευστοποίηση της περιουσίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αντί να ενισχύει την εξυγίανση και τη διατήρηση των επιχειρήσεων…
 • Αποτύγχανε δηλαδή συνολικά στον σκοπό του, περί παροχής «δεύτερης ευκαιρίας» και ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ …
 • Ωστόσο, η κυβέρνηση δίνει «δεύτερες ευκαιρίες» σε ανθρώπους, έστω και μερικές φορές καταδικασμένους ή έστω υπό διερεύνηση ποινικών ευθυνών…
 • Όπως π.χ. στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών πριν από δυο βδομάδες περίπου (πλέον ν.4735/2020), όπου μέσω βουλευτικής τροπολογίας συμπολιτευόμενου Αντιπροέδρου της Βουλής, ψηφίστηκε η απαράδεκτη διάταξη για την πλήρη κατάλυση του δημοσιονομικού ελέγχου – ακόμη και του Ελεγκτικού Συνεδρίου – με την οποία εξαλείφθηκαν, μονοκονδυλιά, πειθαρχικές και ποινικές διώξεις αιρετών και υπαλλήλων της αυτοδιοίκησης, σε βάθος χρόνων, ακόμη και κακουργημάτων, με αντικείμενο κατάχρησης εκατομμυρίων, σε βάρος του ελληνικού δημοσίου! Μια διάταξη που όλως τυχαίως υπερψήφισε και ο ΣΥΡΙΖΑ…
 • Η κυβέρνηση αποτυγχάνει εμφατικά να δείξει ότι νοιάζεται συνολικά για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες:
  Αν νοιαζόταν ο Πρωθυπουργός, θα ικανοποιούσε, όπως προσωπικά δεσμευόταν σε αυτές, τις σφαγιασθείσες μητέρες ανηλίκων από τον Ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου, ασφαλισμένες αποκλειστικά στο ΙΚΑ έως το 2010, τραπεζοϋπαλλήλους που βρέθηκαν στο δρόμο. Κι ακόμη όμως χειρότερα, η κυβέρνηση, με το νόμο του κ. Σταϊκούρα «περί δεύτερης ευκαιρίας» θα στερήσει και την πρώτη κατοικία τους, αφήνοντάς τις στην κυριολεξία στο δρόμο.
 • Αν νοιαζόταν ο Πρωθυπουργός για το λαό μας, θα τον ενδιέφερε να στηρίξει τον περιφερειακό τύπο, που σύσσωμος εκπέμπει ΣΟΣ και δεν θα διατηρούσε την υποχρέωση των επιχειρήσεων περιφερειακού Τύπου να καταβάλουν ετησίως, πέραν των ασφαλιστικών, το 2% επί του τζίρου τους, που απειλεί την ίδια την επιβίωσή τους.
 • Αν νοιαζόταν ο Πρωθυπουργός για το λαό μας, όλη η Κυβέρνηση θα ήταν εναλλασσόμενη και καθημερινά στις πληγείσες από τον ΙΑΝΟ περιοχές, δίπλα στους Ανθρώπους, μέσα στο πρόβλημα και κοντά στη λύση του, δίνοντας κουράγιο, ενθάρρυνση και δύναμη και δεν θα άφηνε στον αυτόματο πιλότο τις ζωές των Ανθρώπων που επλήγησαν…

  Είναι Άνθρωποι και είναι οι ζωές τους….
 • Εν κατακλείδι, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση μοιάζουν εντυπωσιακά! Σε συνεννόηση μεταξύ τους, ο ένας τάχα «δυσπιστώντας» προς το πρόσωπο του κ. Σταϊκούρα, κι ο άλλος υπερασπιζόμενός τον, μας δείχνουν μόνο το δέντρο, με την ελπίδα, εμείς και οι πολίτες να μη δούμε το δάσος.
 • Δόξα τω Θεώ όμως και μάτια έχουμε και πολιτικό αισθητήριο διαθέτουμε και αν ήταν στο χέρι μας θα καταθέταμε πρόταση δυσπιστίας και για τους δύο: Για τη μεν κυβέρνηση συνολικά για την ανικανότητα, αλλά και τις εξόφθαλμες σκοπιμότητες που εξυπηρετεί, για την αναλγησία στους φτωχούς και αδύναμους , για τη δε αξιωματική αντιπολίτευση επειδή δεν επιτελεί τον θεσμικό της ρόλο, και πρωταγωνίστρια του λαϊκισμού σε τέτοιο βαθμό που καθίσταται πλέον, επικίνδυνη.
 • ΕΜΕΙΣ , οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής καταψηφίζουμε ολόκληρη την κυβέρνηση, όπως και όλους όσοι την υποβοηθούν να παραμένει στην θέση της, ρίχνοντας νερό στο μύλο του λαϊκισμού και των εντυπώσεων, αποτυγχάνοντας στο θεσμικό τους ρόλο, αποτυγχάνοντας να αναδείξουν τα σπουδαία και τα μεγάλα.
 • ΕΜΕΙΣ δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης μόνο στους πολίτες
 • Στους πολίτες που κρίνουν, συγκρίνουν και αξιολογούν
 • Μετριόμαστε τόσο με την Κυβέρνηση, όσο και με την Αξιωματική Αντιπολίτευση , στα ίσια!

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ερώτηση στη Βουλή: «Με ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας γίνονται παράνομες κρατήσεις υπέρ ΕΦΚΑ από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στα μέλη ΣΕΠ»Νάντια Γιαννακοπούλου: «Το νομοσχέδιο για την "Δεύτερη Ευκαιρία" αποτελεί χαριστική βολή για τα νοικοκυριά»