Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα
ΠΡΟΣ:Τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια

ΘΕΜΑ: «Συνεχίζει τις απαράδεκτες ενέργειες ο Διοικητής του “Κοργιαλένειου” που παραμένει από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Σύμφωνα με καταγγελίες αλλά και δημοσιεύματα, ο Διοικητής του Κοργιαλένειου συνεχίζει όπως και επί ΣΥΡΙΖΑ, αφού παραμένει ο ίδιος, τις απαράδεκτες ενέργειες και πρακτικές του που δεν συνάδουν με τους νόμους, τους κανόνες διοίκησης και τις ενδεδειγμένες συμπεριφορές  και ιδιαίτερα σε μια περίοδο κρίσης.

Ο αριθμός των ΕΔΕ που φτάνει τις 130, οι αυθαίρετες αποφάσεις για τοποθετήσεις προϊσταμένων δίνουν και παίρνουν, οι αναθέσεις έργων και υπηρεσιών χωρίς διαγωνισμό με κατάτμηση του αντικειμένου είναι κανόνας. Αυτό όμως που έχει ξεπεράσει κάθε όριο είναι η διάθεση προστατευτικού υλικού των εργαζομένων του νοσοκομείου, σε τρίτους και άγνωστους παραλήπτες  και προς άγνωστη κατεύθυνση.

Επειδή ο συγκεκριμένος διοικητής με καταχρηστικές πράξεις αφαιρεί από τον Πρόεδρο του νοσοκομείου αλλά και τον αναπληρωτή διοικητή, ακόμη και το δικαίωμα της ενημέρωσης και επιδιώκει διοίκηση του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» τόσο για τις υπηρεσίες όσο και για τις κλινικές.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  1. Έχετε ενημερωθεί για τις δραστηριότητές του κ. Διοικητή;
  2. Προτίθεστε να ελέγξετε αν ισχύουν τα καταγγελλόμενα;
  3. Προτίθεστε να τον κρατήσετε στη θέση του μαζί με τοις καταχρηστικές πράξεις που ακολουθεί και

παρακαλούμε για την ενημέρωση της Βουλής, να κατατεθούν τα έγγραφα που αφορούν την προμήθεια και την παραλαβή μέσων προστασίας για τον κορωνοϊό, τη διάθεσή τους στο προσωπικό του νοσοκομείου, την ύπαρξη αποθέματος και την τυχόν νόμιμη διάθεση προς τρίτους.

Οι ερωτώντες Βουλευτές

 Βασίλης Κεγκέρογλου

Ανδρέας Πουλάς

Μπαράν Μπουρχάν

Ανδρέας Λοβέρδος

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ερώτηση Ανδρέα Πουλά: Στοιχεία για την συμμετοχή των ερευνητικών κέντρων και ιδιωτικών εργαστηρίων στην διενέργεια τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊούΥπαγωγή ιδιωτών που μισθώνουν τα ιδιόκτητα ακίνητα τους με βραχυχρόνιες μισθώσεις στα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών που ήδη έχουν αποφασιστεί ή θα αποφασιστούν