Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

– Εσωτερικών, κ. Π. Θεοδωρικάκο

– Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα. Στ. Μενδώνη

– Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Γ. Βρούτση

ΘΕΜΑ:  «Διευκόλυνση για τους αθλητές ΑμεΑ και ένταξη Αθλητικών Σωματείων ΑμεΑ στο άρθρο 66 του ν.4735/20»

Σύμφωνα με το άρθρο 66 του ν.4735/2020 (ΦΕΚ 197/Α/12-10-2020) του Υπουργείου Εσωτερικώνμε τίτλο «Ρυθμίσεις για τα αθλητικά σωματεία» προβλέπεται ότι τα αθλητικά-ερασιτεχνικά σωματεία που καλλιεργούν Ολυμπιακά Αθλήματα έχουν τη δυνατότητα χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν σε ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού αλλά και τη δυνατότητα να επιχορηγηθούν από αυτούς υπό την προϋπόθεση ότι τυγχάνουν ειδικώς αναγνωρισμένα.

Επειδή δεν γίνεται ουδεμία μνεία για σωματεία-ΑμεΑ που προάγουν τα αντίστοιχα αθλήματα και ιδιαίτερα αυτά που καλλιεργούν Παραολυμπιακά Αθλήματα, παρά μόνο για ερασιτεχνικά σωματεία που καλλιεργούν Ολυμπιακά Αθλήματα.

Ερωτάσθε κ. κ. Υπουργοί:

  1. Προτίθεστε να εισηγηθείτε την ένταξη στις πρόνοιες του άρθρο 66, του ν.4735/20 και των Αθλητικών Σωματείων ΑμεΑ που προάγουν αθλήματα των Παραολυμπιακών Αγώνων και των επίσημων Παγκόσμιων, Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πρωταθλημάτων;
  2. Ποιες άλλες διευκολύνσεις προτίθεστε να θεσπίσετε για τους αθλητές ΑμεΑ;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

 Βασίλης Κεγκέρογλου   

Ευαγγελία Λιακούλη

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Γιώργος Μουλκιώτης

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Με το σ/ν του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στο όνομα της επιτάχυνσης των διαδικασιών, δεν διασφαλίζονται οι προϋποθέσεις για δίκαιη δίκη»Ερώτηση στη Βουλή: «Έργα αποκατάστασης και αποζημιώσεις στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας μετά τις καταστροφές του Ιανού»