Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Αθήνα, 16-11-2020

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:  Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

κ. Μιχαήλ Χρυσοχοΐδη

Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή

Θέμα: «Διευκρινήσεις για τις μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο λόγω των νέων μέτρων μετακίνησης»

Αδιευκρίνιστο παραμένει από την Υπ. Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.:71342 – ΦΕΚ τεύχος Β 4899/6.11.2020 ΚΥΑ για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού, τι προβλέπεται για την μεταφορά των συμπολιτών μας από και προς  τα αεροδρόμια, ιδιαίτερα όσων επιστρέφουν με πτήσεις μετά τις 21.00 όπου υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορία.

Εξυπακούεται ότι ο εκάστοτε πολίτης που μετακινείται από και προς τα αεροδρόμια υποχρεούται να φέρει τα απαραίτητα έγγραφα (PLF, Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο, αρνητικό τεστ Covid-19 και κάρτα επιβίβασης) αλλά

η απόφαση της παράβασης ή μη, σε περίπτωση ελέγχου, μεταφέρεται αυτομάτως στα χέρια του αστυνομικού που εκτελεί τον έλεγχο και εμπίπτει στην προσωπική του κρίση αν θα θεωρηθεί ο πολίτης ως παραβάτης ή αν θα γίνει εξαίρεση. Να διευκρινιστεί δε, πως σύμφωνα με την ως άνω αναφερόμενη ΚΥΑ, προβλέπονται περιοριστικά, τρεις και μόνο λόγοι μετακίνησης μετά τις 21:00.

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί: Προβλέπεται να εκδοθεί ​διευκρινιστική εγκύκλιος για τις μεταφορές των πολιτών από και προς τα αεροδρόμια, ώστε να μπορούν να μετακινηθούν στη μόνιμη τους κατοικία μετά τις 21:00 λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Μπαράν Μπουρχάν

Γκόκας Χρήστος

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: «Διχάζει αντί να ενώνει το Μητρώο Αθλητικών Φορέων»Μιχάλης Κατρίνης: «Παγωμένος ο κόσμος της αγοράς με τα μέτρα της Κυβέρνησης»