Σε Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Τομέα Περιβάλλοντος Κινήματος Αλλαγής 

Τις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ» επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Τομέα Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής, με επικεφαλής τον Γραμματέα Περιβάλλοντος Γιώργο Αποστολόπουλο και τους Αναπληρωτές Γραμματείς Μόσχο Κορασίδη, Νίκο Χούτα και Γιάννη Κίτη.

Στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου φιλοξενούνται άγρια ζώα και πτηνά που χρήζουν περίθαλψης και φροντίδας. Μεταξύ αυτών και ένας σημαντικός αριθμός σπάνιων και προστατευόμενων ειδών. Η ξενάγηση στο χώρο ήταν πολύ ιδιαίτερη, καθώς δόθηκε η ευκαιρία επαφής και ενσυναίσθησης για τα τραυματισμένα ζώα.

Ακολούθησε ενδελεχής ενημέρωση από την εκπρόσωπο του ΑΝΙΜΑ Μαρία Γανωτή, στη διάρκεια της οποίας εκτέθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις που ασχολούνται με την περίθαλψη και τη φροντίδα της άγριας πανίδας.

Η δυσχερής διαδικασία χωροθέτησης και αδειοδότησης των εγκαταστάσεων, η έλλειψη χρηματοδότησης αλλά και η ανάγκη ευαισθητοποίησης των πολιτών, είναι ορισμένα μόνο από τα σοβαρά ζητήματα που τέθηκαν στη συζήτηση. Είναι επίσης θλιβερό το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες παρατηρείται αύξηση των πτηνών που για διάφορους λόγους έχουν ανάγκη περίθαλψης.

Από την πλευρά των εκπροσώπων του Κινήματος Αλλαγής, τονίστηκε η ξεκάθαρη θέση για άμεση επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν, για αλλαγή του γραφειοκρατικού και αναχρονιστικού νομοθετικού πλαισίου και για ενίσχυση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και της ενημέρωσης για τα άγρια ζώα της πατρίδας μας.Είναι πραγματικά απογοητευτικό όταν το φυσικό κεφάλαιο της χώρας προστατεύεται από πρωτοβουλίες ευαισθητοποιημένων πολιτών και η Κυβέρνηση αντί να αναλαμβάνει το βάρος που της αναλογεί, να σφυρίζει αδιάφορα. Το Κίνημα Αλλαγής θα είναι πάντα πρωτοπόρο για την εφαρμογή στην Ελλάδα μιας αυθεντικής οικολογικής πολιτικής, με ευαισθησία για τον άνθρωπο και το Περιβάλλον.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

«"Ξαναγράψαμε" με θεσμικές εγγυήσεις το νομοσχέδιο για τις πορείες»«Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Ισλαμικό τέμενος θα αποτελέσει προσβολή για όλο τον πολιτισμένο κόσμο και όχι μόνο για την Ελλάδα»