Σε Ανακοινώσεις

Δήλωση της Ελευθερίας Φτακλάκη, Γραμματέως Νησιωτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής, για τον εορτασμό της 7ης Μαρτίου


73 χρόνια από την Ένωση  της Δωδεκανήσου με τη Μητέρα Πατρίδα! 

73 χρόνια Αγώνων για τη θωράκιση των νησιών μας.


Η επέτειος της Ένωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα φέτος έχει με διπλό συμβολισμό, καθώς εορτάζουμε ως Έθνος τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, την κήρυξη του απελευθερωτικού αγώνα της χώρας μας!  Τα νησιά μας ισχυροί πυλώνες της ελληνική επικράτειας βιώνουν καθημερινά την ανασφάλεια της τουρκικής εισβολής αλλά δυστυχώς και την ανασφάλεια άστοχων κυβερνητικών επιλογών ως προς τη θωράκιση των νησιών μας! 


Τα τελευταία χρόνια βιώσαμε έντονα το φαινόμενο της μεταναστευτικής κρίσης, της οικονομικής ύφεσης λόγω μνημονιακών άστοχων κυβερνητικών επιλογών, όπως το θέμα του ΦΠΑ, κλπ.  


Εδώ και ένα χρόνο τα νησιά μας έχουν να αντιμετωπίσουν άλλη μια απειλή, που αφορά στην υγιεινομική ωρολογιακή βόμβα της εξάπλωσης του κορωνοϊου λόγω της προβληματικής διαχείρισης της πανδημικής κρίσης από άςτοχες και αναποτελεσματικές κυβερνητικές πολιτικές επιλογές.  Παράλληλα, τα νησιά μας βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της εθνικής αλλά και της ευρωπαϊκής (όταν αυτή αναπτύσσεται) δράσης για την αντιμετώπιση απειλών, που πλέον έχουν αποκτήσει υβριδικό χαρακτήρα. 


Οι νησιώτες, ως γνήσιοι ακρίτες, παραμένουμε πιστοί στο εθνικό καθήκον και στις αξίες που διαχρονικά εμπνέουν τη ζωή μας: περηφάνια, ελευθερία, κυριαρχία, αλληλεγγύη και ανθρωπισμός. Είμαστε όμως πάντα έτοιμοι να κάνουμε το καθήκον μας, σε όποιο επίπεδο χρειαστεί. Από το να προσφέρουμε στις βασανισμένες ροές των προσφύγων χείρα βοηθείας, να ομονοήσουμε σε μια συλλογική πανστρατιά αντιμετώπισης της πανδημικής κρίσης, έως το να σταθούμε ανάχωμα σε κάθε προσπάθεια ακόμη και αφελληνισμού των νησιών μας. Υπερασπιζόμαστε τα νησιά μας θέτοντας τα στην καρδιά των πολιτικών μας προτεραιοτήτων. Θωρακίζουμε την αναπτυξιακή προοπτική των νησιών μας με το Σχέδιο_Νησιωτική_Ελλάδα. Με ένα Κοινωνικό Συμβόλαιο για τα Νησιά (Island Commitment),  με στοχευμένες νησιωτικές πολιτικές και εγγυήσεις  για τους νέους νησιώτες καθώς πρωταρχικός μας στόχος πρέπει να είναι η αναχαίτιση  του φαινομένου  της φυγής των νέων νησιωτών στο εξωτερικό (island brain drain).

Απαιτούμε έναν ειλικρινή διάλογο με τις νησιωτικές κοινωνίες, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και στις ιδιαιτερότητες που έχουν τα νησιά.  Τα νησιά μας αποτελούν την προμετωπίδα αλλά και τον πλούτο της Ελλάδας.  Ως ευρωπαϊκά σύνορα φυλάνε Θερμοπύλες!  Τιμούμε την επέτειο της Ένωσης  της Δωδεκανήσου με τη Μητέρα πατρίδα και αγωνιζόμαστε για τη βιωσιμότητα των νησιών μας.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Η Kυβέρνηση αντί να καλλιεργεί ψεύτικες ελπίδες, να δουλέψει σοβαρά για γρήγορο και ασφαλές άνοιγμαΨηφιακές περιοδείες του Κινήματος Αλλαγής | Νότιο Αιγαίο