Σε Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Δημήτρη Μπιάγκη, Βουλευτή Κινήματος Αλλαγής στο Νομό Κέρκυρας, μετά την δημοσιοποίηση των εικόνων για το Αχίλλειο

«Η πρωτοφανής εγκατάλειψη του «Αχιλλείου», ενός από τα πιο εμβληματικά μουσεία στη χώρα μας γεννά πολλά ερωτηματικά. Εικόνες ντροπής για την αδιαφορία που έχουν επιδείξει οι διαχειριστές απέναντι στο πολιτισμικό και ιστορικό απόθεμα του τόπου μας.

Ο διαχειριστικός φορέας, η ΕΤΑΔ, με ετήσια έσοδα που φτάνουν περίπου τα 3.000.000 ευρώ, όφειλε, να προβεί στις αναγκαίες παρεμβάσεις συντήρησης και αποκατάστασης των φθορών, τόσο στον εσωτερικό χώρο, όσο στους κήπους αλλά και στο δάσος του Αχιλλείου. Η αύξηση δε του εισιτηρίου από τα 8 στα 10 ευρώ, χωρίς, η ΕΤΑΔ να έχει προχωρήσει σε αναβάθμιση της αισθητικής και των υπηρεσιών του Μνημείου, όπως επίσης και το ελάχιστο ενδιαφέρον που επέδειξε να εντάξει το έργο σε σχετικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, αξιοποιώντας τα διαθέσιμα κονδύλια των 12,2 εκατομμυρίων ευρώ, δικαιολογούν τους προφανείς προβληματισμούς μας.

Το πιο σημαντικό εξ’ όλων είναι ότι η διαχειριστική αρχή αντί «συγνώμης» επιλέγει  κατά τη συνήθη τακτική να επιρρίψει την ευθύνη για όλα τα παραπάνω στον Διευθυντή και την Προϊσταμένη του Οικονομικού τμήματος, και ως τιμωρητική πράξη προέβη στην αντικατάστασή τους, θεωρώντας αυτούς ως κυρίους υπεύθυνους για την μη διενέργεια των απαραίτητων παρεμβάσεων στο μουσείο. Ή μήπως τους θεωρεί «ένοχους» και για τη δημοσιοποίηση των εικόνων και της κατάστασης που έχει περιέλθει το ανάκτορο του Αχιλλείου, οι κήποι και το δάσος; 

Το σίγουρο είναι ότι όλα αυτά τα  παραπάνω ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν και να βρεθεί η καλύτερη, δυνατή λύση για την αποκατάσταση και λειτουργία του πολιτιστικού αυτού χώρου. Δεσμεύομαι ότι θα προβώ σε όλες τις απαραίτητες Κοινοβουλευτικές ενέργειες για την επίλυση αυτού του θέματος».

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΗΣ ΚΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ