Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Στη Βουλή συνεδρίασαν σήμερα υπό τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλη Κεγκέρογλου, οι βουλευτές μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για το θέμα της επικείμενης Κύρωσης των τεσσάρων Συμβάσεων Παραχώρησης για εξόρυξη Υδρογονανθράκων. Στην σύσκεψη έγινε ενημέρωση για το Νομοσχέδιο από τον αρμόδιο τομεάρχη Γιώργο Αρβανιτίδη καθώς και παρουσίαση από τον πρώην Υπουργό Γιάννη Μανιάτη για τη διαχρονική συμβολή της παράταξής μας στον τομέα αυτόν, με την καθοριστική ψήφιση του ν. 4001/2011 για την έρευνα και την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, καθώς και του ν.4162/2013 για το Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών και την   απόδοση των εσόδων του Δημοσίου από τις εξορύξεις στα ασφαλιστικά ταμεία κατά 75% και κατά 25% σε περιβαλλοντικές δράσεις και ανταποδοτικά τέλη στις Περιφέρειες.

Παράλληλα, την διευρυμένη συνάντηση των βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής  ενημέρωσαν μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας για την γενικότερη κατάσταση στον κλάδο και ειδικότερα στα ΕΛ.ΠΕ.

Στο Κίνημα Αλλαγής είμαστε θετικοί για εθνικούς, αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους στην κύρωση των Συμβάσεων και λέμε ότι η αξιοποίηση των ορυκτών πόρων πρέπει να γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον και στις επόμενες γενιές. 

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.