Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

ΕΡΩΤΗΣΗ και  Α.Κ.Ε

Προς Τους Υπουργούς: α) Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα

                                            Β) Επικρατείας κ. Γ. Γεραπετρίτη

Θέμα: Ενημερωτικά στοιχεία για τα ποσά που διατέθηκαν σε έντυπα και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε σχετικά με την κρίση του κορωνοϊού.

Κύριοι Υπουργοί,

Το Κίνημα Αλλαγής έχει τονίσει επανειλημμένα το σημαντικό ρόλο των Μ.Μ.Ε για την έγκυρη, αντικειμενική και πλουραλιστική ενημέρωση των πολιτών, πολύ δε περισσότερο στις ιδιαίτερες συνθήκες  της κρίσης του κορωνοϊού.

Κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας  της Βουλής θέσαμε δια του κ. Βασίλη  Κεγκέρογλου τις προϋποθέσεις με βάση τις οποίες πρέπει να γίνει η χρηματοδότηση των Μ.Μ.Ε για την ενημερωτική καμπάνια σχετικά  με την πανδημία, προκειμένου να γνωρίζει η Βουλή και ο Ελληνικός Λαός για τον τρόπο που διατέθηκαν τα σχετικά κονδύλια και

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί

  1. Ποιο είναι το συνολικό ποσό που διατέθηκε, με ποια διαδικασία και ποια κριτήρια έγινε η κατανομή και τι ποσό αναλογεί σε κάθε Μ.Μ.Ε;
  2. Τηρήθηκε ο νόμος που προβλέπει  το 30% τουλάχιστον στα Μ.Μ.Ε της περιφέρειας;     Και

Παρακαλούμε προκειμένου να ενημερωθεί η Βουλή για την κατάθεση των συγκεκριμένων εγγράφων.

Οι Ερωτώντες και Αιτούντες Βουλευτές

Βασίλης Κεγκέρογλου

Κώστας Σκανδαλίδης

Χαράλαμπος Καστανίδης

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ευαγγελία Λιακούλη: ’’Έκοψε’’ ο Σκυλακάκης ‘’έραψε’’ ο ΘεοδωρικάκοςΕρώτηση της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής: «Περαιτέρω αξιοποίηση των πόρων του ΠΑΑ 2014-2020 για την υλοποίηση επενδύσεων στην ελληνική ύπαιθρο»