Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Δημήτρης Μπιάγκης πραγματοποίησε Ομιλία επί της Κύρωσης του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2021 στην Ολομέλεια της Κυριακής 13-12-2020.

                     Βασικά Σημεία της Ομιλίας του Βουλευτή ήταν τα εξής:                    

√ Η πανδημία σάρωσε και εξακολουθεί να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της, αφήνοντας τα σημάδια της στην ανθρωπότητα. Χιλιάδες συνάνθρωποί μας έχασαν και χάνουν καθημερινά τη μάχη με τον θάνατο, χιλιάδες νοσηλευόμενοι δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται στις εντατικές και τα νοσοκομεία, χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους       ανάγκες.
√ Σε τούτη την κρίση δεν δοκιμάζεται μόνο η αντοχή του δημόσιου Συστήματος Υγείας, δεν δοκιμάζονται τα όποια αντανακλαστικά της Κυβέρνησης ή η χρηματοδοτική επάρκεια του κράτους. Δοκιμάζεται ο άνθρωπος, η κοινωνική μας ζωή, τα ψυχικά μας αποθέματα. Η πανδημία δεν είναι απλά ένα επιστημονικό ή υγειονομικό φαινόμενο, αλλά μία «φυσική καταστροφή».

√ Από της Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απουσιάζει παντελώς όρος της «Νησιωτικότητας»  και όλα όσα κατοχυρώνονται μέσα από το Σύνταγμα μας και αφορούν τη διασφάλιση, τη διαφύλαξη, την προάσπιση των ιδιαιτεροτήτων και την άμβλυνση των ανισοτήτων μεταξύ της ηπειρωτικής και της νησιωτικής Ελλάδας

√ Οι Κυβερνώντες γυρίσατε την πλάτη στο «τουριστικό» πλήγμα που δέχθηκαν οι Έλληνες Νησιώτες, οι οποίοι βίωσαν στο «πετσί» τους με τον πιο άσχημο, άδικο και άνισο τρόπο την λεγόμενη «Καραντίνα της Οικονομίας», με τους δείκτες υποαπασχόλησης και ανεργίας να βρίσκονται σε δυσθεώρητα ύψη

Ανοίξατε τον τουρισμό χωρίς την επιβολή των στοιχειωδών υγειονομικών κανόνων, παραβλέποντας ότι οι δομές υγείας των νησιών δεν διαθέτουν επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δεν διαθέτουν επαρκή αριθμό κλινών. Δεν θεσμοθετήσατε καν «κίνητρα» για την προσέλκυση πρόσληψης ιατρών στα νησιά.

√ Οι όποιες ενισχύσεις ρευστότητας εκταμιεύτηκαν, διανεμήθηκαν από την Κυβέρνηση οριζόντια στο σύνολο των επιχειρήσεων της χώρας, αγνοώντας και πάλι τον όρο της «νησιωτικότητας». Ενώ σε επίπεδο διασύνδεσης της νησιωτικής με την ηπειρωτική Ελλάδα οι όποιες δε ενισχύσεις αποδόθηκαν σε ακτοπλοϊκές εταιρείες– πέρα από το γεγονός ότι τελικά δεν επέλυσαν το πρόβλημα των μετακινήσεων- ήταν αποσπασματικές και ανεπαρκείς.

√ Οι λογικές της «καθημερινής διαχείρισης» των θεμάτων του Υπουργείου και οι μικροσυντεχιακές λογικές που ακολουθείτε, είναι πια ανώφελες για τη χώρα και αδιέξοδες για τους πολίτες. Επιβάλλεται εδώ και τώρα, «εκ βάθρων» και «εκ βαθέων» αλλαγή πολιτικής. Χρειάζεται ένα πιλοτικό σχέδιο για την Ναυτιλία και την Νησιωτική Πολιτική που θα προβλέπει:

-για την εργασία στα νησιά,

-για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής,

-για την διεύρυνση της βάσης του Μεταφορικού Ισοδυνάμου.

Είναι καθήκον μας να στηρίξουμε τους «Νησιώτες», την «Νησιωτική Ελλάδα».

√ Επιβάλλεται ειδική φορολογική αντιμετώπιση για όλους τους νησιώτες με χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ για όλα τα νησιά

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Μπιάγκης τόνισε ότι: «Το Κίνημα Αλλαγής, ως ο γνήσιος εκφραστής της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης που έχει την τιμή να φέρει την κληρονομιά του ΠΑΣΟΚ και του έργου των κυβερνήσεών του, κατά τις οποίες, μεταξύ άλλων, ενισχύθηκαν τα νησιά και οι νησιώτες  τόσο θεσμικά όσο και έμπρακτα, δεν μπορεί να συναινέσει σε έναν προϋπολογισμό που δεν περιλαμβάνει ειδικότερες δημοσιονομικές και αναπτυξιακές προβλέψεις για τη νησιωτική περιφέρεια. Δυστυχώς, για εσάς αγαπητοί Συνάδελφοι της Κυβερνήσεως «Δεν ευημερούν πια για εσάς ούτε οι αριθμοί, ούτε οι άνθρωποι».

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: «Το 2021 θα είναι η χρονιά της Ελλάδας και του ΠΑΣΟΚ»Γιώργος Μουλκιώτης: «Ο Προϋπολογισμός του 2021 αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη παραμένει εμμονική και εγκλωβισμένη στη νεοφιλελεύθερη επικοινωνιακή γυάλα της»