Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

«Ανύπαρκτος ο Διάλογος του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τους δικηγόρους της χώρας-
Ανύπαρκτος ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους»

Ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Δημήτρης Μπιάγκης πραγματοποίησε Ομιλία στην Ολομέλεια της Δευτέρας 18 Μαΐου στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης. 

Ο Βουλευτής αρχικά σχολίασε την υφιστάμενη κατάσταση που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Βρισκόμαστε σε μία ιδιαίτερα «καυτή» θα έλεγα περίοδο, τόσο σε σχέση με τον υδράργυρο που έχει ανοδική τάση όσο και με τις πολιτικές εξελίξεις που έρχονται με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Είμαστε αντιμέτωποι με μία «πρωτόγνωρη» πολιτικά κατάσταση. Από την «καραντίνα» της υγείας σήμερα ζούμε την «καραντίνα» της οικονομίας. Και επειδή κατάγομαι από ένα νησί,  την Κέρκυρα,  όπου το κύριο εισόδημα του προέρχεται καθαρά από τον τουρισμό, θέλω να σας αναφέρω ότι 10 στους 10 Κερκυραίοι συμπολίτες μου καθημερινά τρέμουν ολόκληροι και βλέπεις την απόγνωση στα μάτια τους τι θα γίνει με την εξέλιξη του τουριστικού προϊόντος. Και αυτό γιατί τα μέτρα για τον τουρισμό τουλάχιστον μέχρι πρότινος δεν είναι επαρκή για να καλύψουν το τεράστιο οικονομικό κενό που έχει αρχίσει ήδη να δημιουργείται. Δυστυχώς, αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα.

Στη Συνέχεια, ο κ. Μπιάγκης αναφέρθηκε εκτενώς στα καίρια προβλήματα του Δικηγορικού κλάδου αφενός ως προς το κομμάτι της οικονομικής στήριξης των Δικηγόρων λόγω της πανδημίας και αφετέρου ως προς το σχεδιασμό του ανοίγματος των Δικαστηρίων. Ιδιαίτερα καυστικός, επίσης, ήταν ο κ. Μπιάγκης ως προς το σχεδιασμό και την πρόβλεψη του Υπουργείου στο θέμα των πλειστηριασμών  (Σήμερα μας έκανε ο Υπουργός την τιμή να ανακοινώσει την αναστολή των πλειστηριασμών). 

Κλείνοντας, ο Βουλευτής ανέφερε ότι: «ο διάλογος με τον Νομικό κόσμο της χώρας εκλείπει παντελώς από την πολιτική σας φιλοσοφία. Η γενικότερη πολιτική σας φιλοσοφία βασίζεται σε μία καθαρά επικοινωνιακή πολιτική. Υπολείπεται ο διάλογος με τον Νομικό κόσμο. Υπολείπεται από την γενικότερη πολιτική σας προσέγγιση».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

*Μπορείτε να παρακολουθήσετε την Ομιλία του Βουλευτή στον παρακάτω σύνδεσμο:

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Δημήτρης ΚωνσταντόπουλοςΓιώργος Αρβανιτίδης: «Να μην υπάρξουν ιδιωτικά μονοπώλια και αφελληνισμός ενεργειακών εταιριών»