Σε Δηλώσεις

Δήλωση Κώστα Μπαργιώτα Υπεύθυνου του Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής

Μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός ανακάλυψε πως η θέση του εθνικού συντονιστή για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών είναι «Κρίσιμη θέση που δεν αξιοποιήθηκε από προηγούμενες κυβερνήσεις, προκειμένου η χώρα να αποκτήσει μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών». Έτσι  έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook ο κ. Τσίπρας, ευχαριστώντας δημόσια τον κ Κουϊμτσίδη, που αναλαμβάνει την ευθύνη.

Ο εθνικός συντονιστής θεσμοθετήθηκε το 2013 και στα τέσσερα περίπου χρόνια που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε διορισμένη εθνική συντονίστρια. Το έργο που παρήχθη στην τετραετία ήταν μηδενικό. Σύμφωνα με το ίδιο το Υπουργείο Υγείας, η πρώτη (!) συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Σχεδιασμού και Συντονισμού για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών πραγματοποιήθηκε στις 22/01/2018, ενώ Συντονίστρια υπήρχε ήδη από το 2013. Ο Υπουργός Υγείας παραδέχθηκε σε απάντηση επίκαιρης ερώτησης που υποβάλαμε «Αυτό που υπήρχε ως μεγάλο έλλειμμα -και σωστά το εντοπίζετε- ήταν ένα συνολικό Εθνικό Σχέδιο Δράσης, το οποίο θα μπορούσε να διευκολύνει τις συνέργειες και τη διασύνδεση ανάμεσα στις δομές. Αυτό μας λείπει πραγματικά». Εν ολίγοις, η κυβέρνηση τέσσερα χρόνια τώρα άφησε στο περιθώριο την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής πολιτικής για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών. Ούτε η Εθνική Επιτροπή Σχεδιασμού και Συντονισμού για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών συνεδρίασε ούτε οι ετήσιες εκθέσεις εκπονήθηκαν για τα έτη 2015, 2016 και 2017 ούτε φυσικά υποβλήθηκαν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλή των Ελλήνων. Όπως άφησε στο περιθώριο και κάθε ουσιαστική παρέμβαση. Η δημιουργία χώρων εποπτευόμενης χρήσης είναι χαρακτηριστική περίπτωση.

Το ζήτημα των ναρκωτικών είναι σοβαρό και ευαίσθητο. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο συντονιστή και ελπίζουμε –μεταξύ άλλων- να έχει πλήρη γνώση της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα. Ίσως έτσι ενημερωθεί κάποτε σωστά και ο Πρωθυπουργός.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΔΗΛΩΣΗ ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΜΕ ΤΟ rescEU ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ