Σε Δηλώσεις

Ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε πως η Ελλάδα αρχίζει από τα σύνορα της, δεν τελειώνει εκεί. Σήμερα, εδώ, από το Καστελλόριζο, με αφορμή την 76ηεπέτειο της απελευθέρωσης του νησιού, από εδώ που η Ελλάδα ενώνεται με τον ευρύτερο ελληνισμό, από εδώ που η Ευρώπη συναντά την Ανατολική Μεσόγειο, στέλνουμε μήνυμα ειρήνης.

Καλούμε την Τουρκία να βαδίσουμε μαζί τον δρόμο της ειρηνικής συνύπαρξης και της οικονομικής ευημερίας. Τον δρόμο που οδηγεί στο μέλλον. Απαραίτητη προϋπόθεση ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο. Από αυτήν την κόκκινη γραμμή η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει βήμα πίσω. Τα εθνικά μας συμφέροντα είναι αδιαπραγμάτευτα. Οι ένοπλες δυνάμεις της πατρίδας μας, ως δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή μας, είναι πάντα έτοιμες να απαντήσουν αποφασιστικά σε οποιαδήποτε πρόκληση, οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή.

Σεβόμαστε, τιμούμε και ευχαριστούμε το προσωπικό και τους στρατεύσιμους των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για την μεγάλη προσφορά τους, τόσο στην άμυνα της χώρας μας, όσο και στην ελληνική κοινωνία. Η προσπάθεια ενίσχυσης των αμυντικών δυνατοτήτων της Ελλάδας πρέπει να είναι συνεχής, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Η στήριξη της πολιτείας στις ακριτικές περιοχές και ιδιαίτερα στο Καστελλόριζο, πρέπει να αποτελέσει βασική προτεραιότητα για την Ελλάδα.

Χρόνια Πολλά στο Καστελλόριζο!

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.