Σε Δηλώσεις

Προσήλθαμε στη Διακομματική Επιτροπή με ένα και μόνο στόχο, με μια έγνοια: Όποιος νιώθει και είναι έλληνας πολίτης όπου γης, εγγεγραμμένος στα δημοτολόγια δικαιούται να ψηφίσει και η ψήφος του να μετρά ισότιμα στις εθνικές εκλογές. Παράλληλα δια μέσου της επιστολικής ψήφου να μπορεί να ασκήσει αυτό το δικαίωμα όσο μακριά κι αν βρίσκεται χωρίς αστερίσκους, φραγμούς και αποκλεισμούς. 

Το θεωρούσαμε και το θεωρούμε εθνικό μας χρέος που υπερβαίνει τα στενά κομματικά όρια. Όπως επίσης θεωρούμε ύψιστο χρέος μας να υπάρξει τώρα λύση συνταγματικά κατοχυρωμένη και κοινοβουλευτικά εφικτή αντί πάσης θυσίας. Θα ήταν ανεπίτρεπτο να παραπεμφθεί ξανά στις καλένδες. 

Παρ ότι επιμείναμε σθεναρά στη θέση μας, μικροκομματικοί υπολογισμοί και σκοπιμότητες που τέθηκαν εκβιαστικά από τις ηγεσίες  κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ και στον άμεσο κίνδυνο να μην καταστεί δυνατή ούτε τώρα λύση οδήγησαν την Κυβέρνηση σε υποχωρήσεις προκειμένου να υπάρξει η κατ’ αρχή συμφωνία. Μια συμφωνία που διασφαλίζει μεν την ισοτιμία της ψήφου και την εκπροσώπηση των εκτός επικρατείας ελλήνων πολιτών αλλά δεν συμπεριλαμβάνει με τους περιορισμούς  που θέτει ένα σημαντικό μέρος τους. 

Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και στα επόμενα βήματα που θα οδηγήσουν στην συνταγματική κατοχύρωση και την τελική νομοθετική πρόταση να διασφαλίσουμε το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε έλληνα πολίτη να έχει λόγο και ψήφο  για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας καθώς και εκπροσώπηση στο Εθνικό Κοινοβούλιο.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΔΟΥΡΕΙΟΥ ΙΠΠΟΥ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ