Σε Δηλώσεις

Δήλωση Γιώργου Καμίνη, Υπεύθυνου Κ.Ο. Κινήματος Αλλαγής για την πολιτική προστασία

Σήμερα για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση κατάφερε να ευτελίσει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, τόσο επί της διαδικασίας όσο και επί της ουσίας όσων εισάγει προς ψήφιση στη Βουλή.

Είναι καταρχάς απαράδεκτο να συνεχίζεται η πρακτική κατάθεσης τροπολογιών της τελευταίας στιγμής και μάλιστα άσχετων προς το υπό συζήτηση νομοσχέδιο.

Είναι όμως εξίσου προβληματικός ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείται η αποδυνάμωση των τυπικών προσόντων μίας τόσο κρίσιμης για τα εθνικά θέματα θέσης όπως είναι αυτή του διοικητή της ΕΥΠ. Με τη σημερινή τροπολογία επιχειρείται να εξισωθούν δύο στοιχεία που εξ ορισμού δεν θα μπορεί να είναι εναλλάξιμα στη διαδικασία επιλογής του προσώπου που θα καταλάβει ένα τόσο σημαντικό αξίωμα. Η υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή κατάρτιση οφείλει να είναι εξίσου σημαντική με την εργασιακή και διοικητική εμπειρία. Τα δύο αυτά στοιχεία καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες και είναι απαραίτητα προσόντα για κάθε κρίσιμη θέση του κρατικού μηχανισμού.

Το Κίνημα Αλλαγής επεσήμανε αμέσως την αντίθεσή του σε αυτή την πρακτική και κάλεσε την κυβέρνηση να αποδείξει εμπράκτως τη διάθεση για εθνική συνεννόηση σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, αποσύροντας την τροπολογία. Η άρνηση της κυβέρνησης για ακόμη μία φορά, να κάνει το αυτονόητο, αναγκάζει το Κίνημα Αλλαγής να αποχωρήσει από τη συζήτηση, ως ελάχιστη πράξη διαφύλαξης της αξιοπιστίας του Κοινοβουλίου στα μάτια του ελληνικού λαού.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Η ΝΔ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ