Σε Δηλώσεις

Δήλωση του δημάρχου Αθηναίων και μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Καμίνη για τις κυοφορούμενες αλλαγές στον ποινικό κώδικα για τις ποινές στις εγκληματικές οργανώσεις.

Ήδη από το 2011, όταν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής πρωτοέκαναν την εμφάνισή τους στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, μείναμε συνεπείς και αμετακίνητοι στη θέση ότι αυτό το νεοναζιστικό κόμμα έπρεπε να έρχεται συνεχώς αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη. Αποφασισμένοι και σταθεροί να ταράξουμε τους νοσταλγούς του πιο μαύρου παρελθόντος, στη νομιμότητα δεν κάναμε πίσω ούτε ατιγμή. Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές πετύχαμε την καταδίκη του χρυσαυγίτη Γερμενή, την πρώτη καταδίκη μέλους της οργάνωσης από την ελληνική δικαιοσύνη. Κατέθεσα στη μεγάλη δίκη για τον οργανωμένο τρόπο και την ιεραρχική δομή της ειδεχθούς δράσης της Χρυσής Αυγής.

Η σπουδή της Κυβέρνησης να προτείνει την αλλαγή τον ποινικού κώδικα, προκαλεί εύλογα ερωτήματα, στέλνει λάθος μηνύματα και καλλιεργεί την αίσθηση ατιμωρησίας της Χρυσής Αυγής και των νοσταλγών του ναζισμού. Με τους ανθρώπους αυτούς δεν μπορούμε ούτε να κρυβόμαστε ούτε να διαπραγματευόμαστε. Και πρέπει να δώσουμε τη μάχη παντού: στην κοινωνία, στις αίθουσες των δικαστηρίων και οπουδήποτε αλλού χρειαστεί

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΑΛΕΛΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ