Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

ΘΕΜΑ: Δεν εντάχθηκαν στην παράταση καταβολής όλοι οι ανάπηροι δικαιούχοι αναπηρικών συντάξεων και προνοιακών επιδομάτων.

            Η ρύθμιση της ΠΝΠ της 11/03/2020 και συγκεκριμένα το άρθρο 6 που αφορά την παράταση χορήγησης αναπηρικών συντάξεων που έληγαν, δεν εφαρμόζεται στο σύνολο των περιπτώσεων αναπηρικών συντάξεων με αποτέλεσμα να μείνουν στις γιορτές, πολλοί ανάπηροι χωρίς καμία στήριξη.

Συγκεκριμένα υπάρχουν πολλοί συνταξιούχοι αναπηρίας με 50% και έως 67% που ελάμβαναν τη σύνταξη έως τον Απρίλιο και είχαν αιτηθεί την εξέταση από ΚΕΠΑ, που λόγω της πανδημίας μεταφέρθηκε για αργότερα αλλά δεν συμπεριλήφθησαν στην αυτόματη παράταση της χορήγησης σύνταξης αναπηρίας.

            Υπάρχουν δε και περιπτώσεις που πραγματοποιήθηκε εν τω μεταξύ η πιστοποίηση από ΚΕΠΑ και μάλιστα αποδίδοντας ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, μεγαλύτερο δηλαδή από το 50% που είχαν, αλλά η σύνταξη δεν καταβάλλεται ούτε ως παράταση της προηγούμενης ούτε με τη νέα πιστοποίηση, λόγω υπολειτουργίας των υπηρεσιών και αδυναμίας καταχώρησης της, που επισημαίνουμε ότι οφείλεται τόσο στην πανδημία και τα μέτρα που ελήφθησαν όσο και στην υποστελέχωση τους.

Τα ίδια ισχύουν και για δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων που λόγω των δυσλειτουργιών έμεινα Χριστούγεννα και τις γιορτές, χωρίς καμία στήριξη.

Επειδή είναι άδικο να διαχωρίζονται οι ανάπηροι και να μένουν χωρίς τη στήριξη που δικαιούνται χιλιάδες ανάπηροι συνάνθρωποι μας, λόγω αβλεψιών ή λανθασμένων ερμηνειών του νόμου ή λόγω της υπολειτουργίας των υπηρεσιών

Ερωτάστε κ. Υπουργέ

  1. Προτίθεστε να συμπεριλάβετε άμεσα στην παράταση καταβολής των αναπηρικών συντάξεων και των προνοιακών επιδομάτων όλους τους ανάπηρους χωρίς διαχωρισμούς;
  2. Γιατί δεν λειτουργεί ηλεκτρονικά η καταχώρηση των πιστοποιήσεων ΚΕΠΑ;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Βασίλης Κεγκέρογλου    

Γιώργος Μουλκιώτης

Νάντια Γιαννακοπούλου    

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Eρώτηση στη Βουλή: «Καταβολή της εφάπαξ παροχής ξενοδοχοϋπαλλήλων με άρση της αδικίας που διέπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος τους»Βασίλης Κεγκέρογλου: «Οι ημέρες των γιορτών ήταν αποκαλυπτικές για την κυβερνητική αναλγησία για τους αδύναμους, ανέργους, συνταξιούχους και απολυμένους»