Σε Ανακοινώσεις

Στις εργασίες της διημερίδας του SPD στο Βερολίνο με θέμα την προοδευτική Ευρώπη #ProgressiveEurope και τις απαντήσεις των σοσιαλδημοκρατικων κομμάτων, από περισσότερες από 20 χώρες της Ευρώπης, σε θέματα φορολογίας και διαμόρφωσης προϋπολογισμού, συμμετείχαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιώργος Αρβανιτίδης και Εύη Χριστοφιλοπούλου στις 14 και 15 Μαρτίου.

Οι βουλευτές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με την Πρόεδρο του SPD Andrea Nahles, τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Olaf Scholz και με πληθώρα βουλευτών, τις εμπειρίες των κομμάτων τους και τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί ενόψει των Ευρωεκλογών του Μαΐου.

Η κα Χριστοφιλοπούλου παρουσίασε την κατάσταση στην Ελλάδα με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν για τον λαϊκισμό της και την προσπάθεια χειραγώγησης των θεσμών. Παράλληλα, επισήμανε ότι το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται ξανά σε τροχιά ανόδου, κερδίζοντας τον κόσμο με τις προτάσεις του για μια βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα, μακριά από μεγαλοστομίες και αυταπάτες που χαρακτηρίζουν την παρούσα κυβέρνηση.

Στο περιθώριο της Διημερίδας ο κ. Αρβανιτίδης είχε μια πολύ ουσιαστική και παραγωγική συνάντηση εργασίας με τον βουλευτή κ. Bernd Westphal, ο οποίος είναι επικεφαλής του SPD στην επιτροπή Οικονομίας και Ενέργειας και μέλος της επιτροπής για της αειφόρο ανάπτυξη. Ο κ. Westphal ενημέρωσε τον κ. Αρβανιτίδη για την ενεργειακή μετάβαση της Γερμανίας σε ΑΠΕ,  με σημεία αναφοράς το 2022, όπου θα καταργηθούν πλήρως τα πυρηνικά εργοστάσια και το 2038 όπου θα σταματήσουν πλήρως όλα τα λιγνιτικα εργοστάσια. Ο κ. Αρβανιτίδης σημείωσε τις δυνατότητες ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων να αναπτύξουν υλικά και υπηρεσίες στην αλυσίδα της νέας ενεργειακής οικονομίας. Συζητήθηκαν επίσης οι ευκαιρίες συνεργασία Ελλάδας-Γερμανίας και η από κοινού συμβολή των δύο χωρών στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης. Τέλος, συμφωνήθηκε να οργανωθεί η ανταλλαγή μεταξύ νέων επιστημόνων μεταξύ των δύο κομμάτων το προσεχές διάστημα.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ