Σε Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Χαράς Κεφαλίδου, Τομεάρχη Παιδείας και Θρησκευμάτων για την τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας για προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή

«Τα ζητήματα Παιδείας δεν προσφέρονται για γονατογραφήματα και αποσπασματική νομοθέτηση της νύχτας»

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ανακοίνωσε χθες τη νύχτα τροπολογία στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση ΠΝΠ», για τη ρύθμιση προσλήψεων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, με τον συνήθη τρόπο. Αιφνιδιαστικά, αποσπασματικά, συνεχίζοντας τις πρακτικές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Επισημαίνουμε:

• Χρειάζονται εκπαιδευτικές πολιτικές μακρόχρονου σχεδιασμού με ευρύτερες δυνατές συναινέσεις. Πολιτικές που δεν ανατρέπονται την επόμενη ημέρα. Επιμένουμε στην επανασύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ) 

• Υπάρχει μια ηθική και θεσμική αντίφαση. Η Κυβέρνηση επίλεξε να συνεχίσει τον Διαγωνισμό εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή όπως τον είχε προκηρύξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα κριτήρια επιλογής τα είχαμε τότε όλοι καταγγείλει. Εμείς εξακολουθούμε και σήμερα να τα θεωρούμε άδικα για τους αναπληρωτές που υπηρέτησαν στις εσχατιές της Ελλάδας. Τα μόρια τους «μηδενίζονται» λόγω του «Νόμου Γαβρόγλου» που δίνει υπερβολική πριμοδότηση τυπικών προσόντων. Η σημερινή κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την αλλαγή του Νόμου αυτού, τον οποίο εφαρμόζει ενώ ταυτόχρονα διακηρύττει ότι θα τον αλλάξει. Το θέατρο του παραλόγου!

• Χαιρόμαστε που επιτέλους έγινε κατανοητό ότι προσλήψεις χωρίς οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών και αντίστοιχες πιστώσεις στον Εθνικό Προϋπολογισμό δεν μπορούν να γίνουν. Αυτή ήταν η κανονικότητα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

•  Η θεσμοθέτηση οργανικών θέσεων γίνεται πρόχειρα και αποσπασματικά και για αυτό δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Όμως η υποστήριξη των μαθητών με ειδικά μαθησιακά προβλήματα και ανάγκες δεν μπορεί να περιμένει άλλο.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗ ΝΑΡΚΗ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΟΣ