Σε Ανακοινώσεις

Με τους θεσμικούς εκπροσώπους των εμπόρων, επαγγελματιών και επιχειρηματιών της Βοιωτίας συναντήθηκε κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής αποτελούμενο από τον υπεύθυνο Ανάπτυξης & Επενδύσεων Μιχάλη Κατρίνη, τον βουλευτή Βοιωτίας Γιώργο Μουλκιώτη, τον γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής Βοιωτίας Γιώργο Σκλάβο και στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής επισκέφθηκαν επιχειρήσεις του νομού και διαπίστωσαν τον εξαγωγικό προσανατολισμό τους, τις μεγάλες δυνατότητες που έχουν αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, λόγω της ελλιπούς στήριξης από την κυβέρνηση σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία.

Τα ζητήματα των εργαζόμενων αποτέλεσαν το επίκεντρο της συζήτησης με εκπροσώπους του εργατικού κέντρου Θήβας, όπου αναδείχθηκε η έλλειψη στελέχωσης των αρμόδιων υπηρεσιών αλλά και η απουσία πολιτικής βούλησης για πραγματική διασφάλιση των εργαζόμενων.

Τα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά τέθηκαν από τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, του εμπορικού συλλόγου Θήβας, Λιβαδειάς και Αλιάρτου, τους εκπροσώπους της εστίασης και των βιοτεχνών εμπόρων: η έλλειψη ρευστότητας, η μεγάλη πτώση του τζίρου, οι ανελαστικές φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, τα «κόκκινα» δάνεια, η υψηλή φορολογία.

Ο επαγγελματικός κόσμος αγωνιά για το μέλλον του και ζητά λύσεις: Άμεση ρευστότητα (με όρους βιωσιμότητας επιχείρησης και όχι τα αυστηρά τραπεζικά κριτήρια), ρύθμιση 120 δόσεων, επέκταση της μείωσης ενοικίου μέχρι το τέλος του 2020, ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό, προστασία της κύριας κατοικίας, αλλά και ψηφιακό μετασχηματισμό και συνέργεια των επιχειρήσεων για να είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμες.

Τόσο ο Γιώργος Μουλκιώτης όσο και ο Μιχάλης Κατρίνης δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν τα προβλήματα των επαγγελματιών στη Βουλή, με αφορμή και τη συζήτηση του πτωχευτικού νόμου και του προσχεδίου του προϋπολογισμού, ζητώντας συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης και στήριξης.

Σε κοινή τους δήλωση, οι δύο βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής αναφέρουν: «Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας. Αυτό δεν αρέσει σε κάποιους, που με άλλοθι την οικονομική κρίση οδηγούν την αγορά σε μαζικά λουκέτα. Μετά από 10 χρόνια κρίσης, οι επαγγελματίες άντεξαν και κρατήθηκαν όρθιοι σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Τώρα, χρειάζονται στήριξη για να μείνουν ζωντανοί και να μην κλείσουν τις επιχειρήσεις τους λόγω του covid-19. Η κυβέρνηση πρέπει να ακούσει τους επαγγελματίες, να τους στηρίξει και να μην τους αφήσει στην τύχη τους. Είναι ζήτημα κοινωνικής συνοχής».

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε εκβιασμούς και μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας«Μείωση» ανεργίας με «απόσυρση» εργαζομένων