Σε Ομιλίες

Γιώργος Καμίνης από τη Μαδρίτη στο Συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES):
«Έφτασε η ώρα για ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο για την Ευρώπη με περισσότερη δημοκρατία και συμμετοχή των πολιτών»

«Υιοθετήσαμε ομόφωνα το Μανιφέστο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, διατυπώνοντας τις αξίες μας για ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο για την Ευρώπη» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στο Συνέδριο του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (Party of European Socialists – PES) στη Μαδρίτη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης μίλησε στην ισπανική γλώσσα, ενώπιον του Ισπανού πρωθυπουργού κ. Πέδρο Σάντσεθ, του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας κ. Αντόνιο Κόστα, του υποψηφίου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Φρανς Τίμερμανς, του επικεφαλής της ομάδας των Ευρωσοσιαλιστών κ. Ούντο Μπούλμαν και της Επιτρόπου για την Περιφερειακή Πολιτικής της Ε.Εκυρίας Κορίνα Κρέτσου. Χθες, παρακολούθησε την ομιλία που απηύθυνε στο Συνέδριο, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, κυρία Φώφη Γεννηματά και συνομίλησαν με τον σοσιαλιστή υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Φρανς Τίμερμανς, στον οποίo εξέφρασαν τη στήριξή τους.

Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι το πρόταγμα των Ευρωεκλογών του ερχομένου Μαΐου είναι «μία Ευρώπη με λιγότερες ανισότητες, με περισσότερη αλληλεγγύη, ειδικά για τους νέους που παλεύουν να βρουν μια δουλειά. Πάνω από όλα όμως μια Ευρώπη δημοκρατική, που επιδιώκει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών με αποφάσεις διαφανείς, που δεν λαμβάνονται από απομακρυσμένα γραφεία αλλά δίπλα του».

Με θέμα τις πολιτικές ένταξης στις ευρωπαϊκές κοινωνίες και τον ρόλο των πόλεων και το πώς η Αθήνα το έχει καταφέρει ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι «ο μεγαλύτερος κίνδυνος δεν είναι οι μετανάστες. Είναι η άγνοια. Πρέπει να πηγαίνεις στις γειτονιές της πόλης σου, να εξηγείς συνέχεια στους πολίτες, να μην υποτιμάς τις ανησυχίες και τους φόβους τους, να τους πείσεις ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες μπορούν να συνεισφέρουν θετικά στη ζωή της πόλης».

«Την ώρα που οι κυβερνήσεις σκέφτονται μόνο τα σύνορα, οι δήμαρχοι, όπως εγώ, πρέπει να σκεφτούμε την ένταξη αυτών των ανθρώπων» δήλωσε ο κ. Καμίνης και παρότρυνε τις πόλεις να πειραματιστούν. «Στην Αθήνα εφαρμόζουμε ένα καινοτόμο πρόγραμμα, το Curing the Limbo, που βραβεύτηκε και κέρδισε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση 5 εκ. €, και έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή πρόσφυγες και ενεργές ομάδες πολιτών για να προσφέρουν στην πόλη, παρακολουθώντας παράλληλα μαθήματα ελληνικών, με συμβουλές για την εργασιακή τους εξέλιξη και στέγη, γιατί η ένταξη ξεκινάει από το να έχεις ένα σπίτι να μένεις», ανέφερε ο κ. Καμίνης.

Το Μανιφέστο αποτελείται από 7 άξονες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί η καμπάνια των Σοσιαλιστών για τις Ευρωεκλογές. Συνοπτικά:

1. Μία Ευρώπη ισότητας και δικαιοσύνης

2. Μία Ευρώπη αλληλεγγύης

3. Μια βιώσιμη Ευρώπη που προστατεύει το περιβάλλον

4. Μία ελεύθερη και δημοκρατική Ευρώπη,

5. Μια φεμινιστική Ευρώπη με ίσα δικαιώματα για όλους

6. Μια προοδευτική Ευρώπη με σχέδιο για τους νέους

7. Μια δυνατή και ενωμένη Ευρώπη που προωθεί ένα καλύτερο κόσμο.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

fofi-gennimata-thessaloniki