Σε Ανακοινώσεις


«Από τον κ. Μητσοτάκη ακούσαμε μέτρα τα οποία όμως θα αργήσουν να αποδώσουν. Αυτό που δεν ακούσαμε είναι τι θα κάνει μέχρι τότε με την περιστολή των κρατικών δαπανών και το κοινωνικό κράτος» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ στην 63η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ και τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, ο κ. Καμίνης παρατήρησε ότι «φέτος υπήρξε μεγαλύτερη συγκράτηση στις εξαγγελίες, σε αντίθεση με την κακή εμπειρία προηγούμενων ΔΕΘ, όπου επικρατούσε πλειοδοσία παροχών, όπως οι ψεύτικες υποσχέσεις του κ. Τσίπρα με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, το 2014».
Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ τόνισε ότι «τα μέτρα που προτείνει ο κ. Μητσοτάκης για τη μείωση της φορολογίας θα αποδώσουν σε δύο ή τρία χρόνια» και επισήμανε «δεν τον άκουσα να πει τίποτα για την περιστολή των κρατικών δαπανών και το κοινωνικό κράτος, το κράτος πρόνοιας». Ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι «για τον λόγο αυτό γίνεται ακόμη πιο σημαντικός ο ρόλος που πρέπει να διαδραματίσει και το κενό που πρέπει να καλύψει το Κίνημα Αλλαγής».
Ο δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε καθοριστικό βήμα για την ενηλικίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την εξαγγελία για μεταβίβαση του φόρου ακινήτων στους δήμους, τόνισε ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση, επισήμανε ωστόσο ότι «χρειάζεται να αποσαφηνιστεί αν αυτό σημαίνει το τέλος της επιδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ πρόσθεσε ότι απαιτείται να ρυθμιστούν πρακτικά προβλήματα, όπως για παράδειγμα το πώς θα εφαρμοστεί σε δήμους με χαμηλές αξίες ακινήτων, όπου θα  πρέπει να υπάρχει μαξιλάρι ασφαλείας».

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.