Σε Δηλώσεις

Δήλωση Γιώργου Φραγγίδη για την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη 

Σήμερα για την παράταξή μας αλλά και για την Ελλάδα και  τον ελληνικό λαό είναι μια ιδιαίτερη μέρα. Είναι η ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, πριν 46 χρόνια.

Πέρασαν 46 χρόνια από τότε που οι διαχρονικές αξίες της Ανεξαρτησίας, της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και της Ελευθερίας απέκτησαν νόημα στην πράξη και  στη ζωή του κάθε Έλληνα.

Η διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη, σηματοδότησε μια νέα εποχή για την Ελλάδα. Κατοχύρωσε τη δημοκρατία, σηματοδότησε την κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη, άμβλυνε τις κοινωνικές ανισότητες, έδωσε όραμα και ελπίδα στον Έλληνα, έδωσε αξία στον άνθρωπο. 

Το ΠΑΣΟΚ εμπέδωσε την εθνική συμφιλίωση φέρνοντας τους μισούς Έλληνες, που ζούσαν τον αποκλεισμό,  στην κανονικότητα της καθημερινής ζωής, μέσα στο πλαίσιο της ισονομίας. Έβαλε τα θεμέλια του κοινωνικού κράτους, τις βάσεις για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Στη σημερινή δύσκολη περίοδο, με την εθνική ανεξαρτησία, την οικονομική ευημερία και το δικαίωμα στην εργασία να διακυβεύονται, οι αρχές και οι αξίες της είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά επίκαιρες.

Το Κίνημα Αλλαγής, εμφορούμενο από τις ιδέες, τις αξίες  και τη δυναμική του ΠΑΣΟΚ, χωρίς αποκλεισμούς, μακριά από κομματικούς «υπαλλήλους» και μέσα από δημοκρατικές λειτουργίες, με άξιους και ικανούς, καλείται να καλύψει σήμερα το  μεγάλο κενό της Δημοκρατικής Παράταξης της Κεντροαριστεράς. 

Η ανάγκη αυτή, είναι απαραίτητη  περισσότερο από κάθε άλλη φορά για την κοινωνία και το πολιτικό γίγνεσθαι στην Ελλάδα.    

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Mιχάλης Κατρίνης: «Αφετηρία για νέους αγώνες η 3η Σεπτέμβρη»Γιώργος Καμίνης: «Το ΠΑΣΟΚ έχτισε από την αρχή το κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα»