Σε Ανακοινώσεις

«Ο οικοδεσπότης δυστυχώς είναι λιγότερο φιλόξενος απ’ όσο θέλει να φαίνεται» 

Μπλόκο του ελληνικού τουρισμού στα χερσαία σύνορα. Η κυβέρνηση, αν και πρωταθλήτρια στην επικοινωνία και την επικοινωνιακή διαχείριση των κρίσεων και των προβλημάτων, απέτυχε να ενημερώσει έγκαιρα και σωστά το τουριστικό κοινό του εξωτερικού για το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων. 

Αποτέλεσμα, ουρά χιλιομέτρων και πολύωρη ταλαιπωρία χθες για πολλούς πολίτες, την πρώτη μέρα που άνοιξαν οι πύλες εισόδου στη χώρα. Θύματα της αιφνιδιαστικής αλλαγής των κανονισμών – που ανακοινώθηκε  καθυστερημένα το βράδυ της Κυριακής 14/6 – οι πολίτες τρίτων χωρών (Σερβία, Ρουμανία) που έφτασαν στα σύνορα έχοντας κλείσει καταλύματα και διακοπές και ενημερώθηκαν ότι τους επιτρέπεται η είσοδος στις 30 Ιουνίου. 

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε επίσης σε τουριστικούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας από την ανεπαρκή και παραπλανητική ενημέρωση, καθώς τελωνεία, αεροδρόμια και λιμάνια στη Β. Ελλάδα απουσίαζαν από τις ανακοινώσεις και το συνοδευτικό χάρτη του Υπουργείου Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. 

Οι παλινωδίες, η προχειρότητα και ο ελλιπής σχεδιασμός της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου, βλάπτουν σοβαρά τον ελληνικό τουρισμό. Περιττές οι δαπανηρές καμπάνιες και οι επικοινωνιακές στρατηγικές για προσέλκυση τουριστών, όταν οι ίδιοι βάζουμε εμπόδια στην έλευσή τους. 

Από το Πολιτικό Γραφείο

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

3η Διαδικτυακή εκδήλωση στην πορεία προς την Συνδιάσκεψη: «Προκλήσεις για την Πολιτική Προστασία στην μετα-κορωνοϊό εποχή»«Οι πειραματισμοί του Υπουργείου Μετανάστευσης αφήνουν στο δρόμο χιλιάδες αναγνωρισμένους πρόσφυγες»