Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Ο Βουλευτής Βοιωτίας και Υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, επισημαίνοντας εξ’ αρχής ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν διαθέτει έναν συνολικό προγραμματισμό για τον πολιτισμό, αλλά «κοπιάζει» για την χάραξη ενός δρόμου στρωμένου με «καλές προθέσεις», που στην ουσία αναπαράγουν το εργασιακό καθεστώς που θυμίζει Μεσαίωνα.

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Μουλκιώτης ανέφερε ότι:

  • Η πρωτοβουλία της συμπολίτευσης για το Κέντρο Πολιτισμού και Δημιουργίας ΑΚΡΟΠΟΛ δεν αρκεί για να ανατρέψει την ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού.
  • Τα έως τώρα μέτρα της Κυβέρνησης, εξ αρχής αλλά και μέσα στην κρίση των τελευταίων μηνών, ήταν ανεπαρκή ως προς την στήριξη των ανθρώπων στον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.         
  • Η ανεπάρκεια και η αναποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης έχει οδηγήσει στον αποκλεισμό πολλών ομάδων εργαζομένων από τα μέτρα στήριξης. Μεταξύ αυτών και οι εποχικοί εργαζόμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό και αρκετών εργαζόμενων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», για τους οποίους οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσαν αντίστοιχες τροπολογίες με στόχο την άρση  μεγάλων αδικιών. 
  • Η Κυβέρνηση οφείλει να αποδεχθεί τις δύο τροπολογίες ειδικά αυτή την περίοδο, κατά την οποία πρέπει να μεριμνήσει διπλά για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη, με όρους δικαιοσύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Μιχάλης Κατρίνης: «Καλούμε την κυβέρνηση να επεξεργαστεί ένα συνολικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου»Ομιλία Γιώργου Καμίνη στη Βουλή στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού για το Ακροπόλ